Megmutatjuk, miért Brüsszelben volt a legkönnyebb dolguk a terroristáknak

Megmutatjuk, miért Brüsszelben volt a legkönnyebb dolguk a terroristáknak

Csak néhány adalék ahhoz, hogy miért pont Brüsszelben történt mindaz, ami. Persze az Európai Unió központja, szimbolikus támadás Európa szíve ellen, ahogy a belga színekbe öltözött világlapok hangsúlyozzák, nyilván. De a „miért pont?” kérdésre a legfőbb válasz mégis az, hogy mert sehol máshol nem lett volna ilyen könnyű.

Ha esetleg elfelejtettük volna, érdemes felidézni, hogy a pár napja elfogott Salah Abdeslam miként tért vissza a párizsi merénylet után Belgiumba. Abdeslamot két barátja várta, akiknek mindent elmesélt, de akik persze nem szóltak a rendőrségnek. A kocsi a három emberrel három rendőrkontrollon jutott át. Majd Abdeslam kiszállt egy piacon, vett magának új ruhát a merényletben használt cuccok helyett, simán vett egy új mobiltelefont az eldobott régi helyett, végül beült egy fodrászhoz, hogy megváltoztassa a frizuráját. A fodrász után átvonultak egy kávéházba, ahol egy újabb haver csatlakozott hozzájuk.

Hírdetés

Brüsszel az a hely, ahol a világ legkeresettebb bűnözője négy hónapon át tudott bujkálni. Oszama bin Ladennek szeptember 11. után legalább egy barlangban kellett egy ideig senyvednie, ahova lassan ér ki a pizzafutár, és egy örökkévalóság, mire HD-ben letölt egy pornófilmet.

És a belga hatóságok pár napja még nem győzték ünnepelni magukat, hogy négy hónap után sikerült elfogniuk Abdeslamot, mintha belga kommandósoknak legalábbis a szír sivatagban kellett volna rajtaütniük, nem a főváros szívében. Tiszta TEK! Sőt. A párizsi merénylet után, amikor a legmagasabb terrorkészültséget vezették be a belga fővárosban, olyannyira, hogy katonákat is Brüsszelbe vezényeltek. A katonaság és a rendőrség összefogása épp a terroristafészeknek számító Molenbeek mellett sikerült a legjobban, ahol a rendőrőrsön szolgálatban lévő rendőrnők berúgtak és óriási orgiát rendeztek a náluk táborozó katonákkal.

És most mintha újrajátszanák az egészet, megint van egy merénylet, ahol a legtöbb támadó meghalt, de már látható, hogy legalább egyiküknek sikerült megszöknie, őt megint lehet majd keresni, aztán nemzetközi sajtótájékoztatót tartani, ha végül elfogták. Csak a sajttáj után mindenki zárkózzék be jól az otthonába.


Forrás:valasz.hu
Tovább a cikkre »