Megmozdultak a magyarok, sok a hívás Kárpátaljáért

Sokan hallották meg az Ökumenikus Segélyszervezet szerdán meghirdetett pénzadománygyűjtő kampányának szolidaritásra hívó szavát, és ezt a számok is bizonyítják: a 11 naposra tervezett akció első napján már 1 millió forint érkezett, mely azt jelenti, hogy 24 óra alatt több mint négyezerszer hívták föl a 1353-as adományvonalat – közölte az Ökumenikus Segélyszolgálat a hirado.hu-val.

Mint ismeretes, a kelet-ukrajnai harcok nyomán kialakult válság Kárpátalján is sok családot sodort nehéz helyzetbe, s most a legnehezebb téli hónapok előtt az Ökumenikus Segélyszervezet azért indított adománygyűjtést, hogy ebben a kritikus időszakban minél több rászorulónak nyújthasson segítséget.

A beérkező adományokat a szervezet téli élelmiszer és tűzifa segélyakciójára, illetve az egész évben működő, rászoruló gyermekek felzárkózását elősegítő programjának finanszírozására fordítják.

Hírdetés

Minden kis segítségre szükség van, hangsúlyozza Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója, hiszen 20 hívás a 1353-ra már egy 5000 Ft értékű élelmiszercsomagot jelent, ami egy átlag család 1-1,5 hónapra elegendő alapvető élelmiszerszükségletét biztosítja; és kevesebb mint 100 hívásból, már egy nagyobb család számára elegendő tüzelőadomány lehet a téli hónapokra.

Ezért a Segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy akárcsak egyetlen 250 forintos telefonhívással fejezze ki a szolidaritását a 1353-as adományvonalon az egyre mélyülő válság következtében nehéz helyzetbe került kárpátaljai családokkal!

Ha valaki nagyobb pénzadománnyal kíván segíteni, arra is van lehetőség, legegyszerűbb módon online adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon, vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámára utalással. A közlemény rovatban “Kárpátalja” megjelölést kérik feltüntetni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »