Megmaradni hitben, reményben, szeretetben

Megmaradni hitben, reményben, szeretetben

Az Istenbe vetett hit, a remény, hogy van örök élet, illetve a szeretet, ami sok nehézségen átsegít: ez a hármas kell, hogy éltessen mindannyiunkat – emelte ki Dénes Előd református lelkész, aki az idősek világnapja alkalmából Bucsi Tamás Zsolt lelkipásztorral együtt tartott ünnepi istentiszteletet tegnap délelőtt a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Központban.

A megyeszékhelyi idősek otthonában idén egyhetes rendezvénysorozattal készültek az idősek világnapjára, a bentlakók számára emlékidéző teadélutánt és filmvetítést tartottak, de előadás és zenés műsor is volt. Ugyan az időjárás meghiúsította a főtéri sétát, az intézmény munkatársai felkeresték és meg is ajándékozták azokat a szépkorúakat, akik korábban a nappali központ foglalkozásait rendszeresen látogatták. Ezt a tevékenységet a járvány miatt fel kellett függeszteni, de a látogatókkal állandó kapcsolatban maradtak – mondta el lapunknak Klárik Mária intézményvezető.

Hírdetés

Ezekben a napokban sok helyen ünneplik, köszöntik azokat, akiknek nagyon sokat köszönhetünk, s bár sokan nem szeretnek ezzel az élethelyzettel foglalkozni, az öregedést nem lehet elkerülni, előbb-utóbb mindannyian találkozunk vele – fogalmazott Bucsi Tamás Zsolt. A lelkipásztor rámutatott, az Újszövetségben az öregség nem csupán az évek számát jelzi, de a lélek fejlődését, gyarapodását egyaránt. Pál apostol szavaira utalva emlékeztetett, a földi élet azért is adatott számunkra, hogy megismerjük Istent, hogy lelkileg érlelődjünk, gazdagodjunk. Azt kívánta az otthon lakóinak, teljenek be Jézus Krisztussal, mert akkor örömük lesz, és lélekben naponta meg tudnak újulni.

A 93 éves Fülöp Jolán, aki egy éve Székelyudvarhelyről érkezett a Zathureczky-otthonba, a találkozó végén arról beszélt, az alkalmazottak részéről eddig csak jóságot kapott, „sokat tesznek azért, hogy békességben, szeretetben éljünk” – ismerte el, s hozzáfűzte, a bentlakók közt is jó a hangulat, már szomszédként emlegetik egymást.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »