Meglett az eredménye a kormány kemény fellépésének a Budapest Airporttal szemben

Meglett az eredménye a kormány kemény fellépésének a Budapest Airporttal szemben

A kemény kormányzati fellépés hatására tárgyalóasztalhoz ültek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér külföldi tulajdonosai.

A kormány és a Budapest Airport Zrt. (BA) között zajlanak tárgyalások, de azok kizárólag a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér jövőbeni fejlesztéséről szólnak – így reagált a társaság a Világgazdaságnak annak kapcsán, hogy felmerült-e a részükről a főváros szomszédságában fekvő reptér üzemeltetési és vagyonkezelési jogának eladása. A kérdés azután vált ismét aktuálissá, hogy a közelmúltban két miniszter – a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és az innovációért és technológiáért felelős Palkovics László – is felvetette Ferihegy működtetésének újraértékesítését.

Hírdetés

A BA tulajdonosaira utalva az előbbi úgy fogalmazott, hogy a legjobb az lenne, ha eladnák a repteret, és elmennének, az utóbbi pedig arról beszélt, hogy fontolják meg, hogy eladják annak, aki működtetni tudja. Hozzátette, hogy a kormány tárgyalásban áll a tulajdonossal, és amennyiben az egyeztetés nem vezet eredményre, akkor kérni fogja tőle a reptér eladását.

A Budapest Airport a szolgáltatások minőségének fejlesztése érdekében május óta dolgoznak közös munkacsoportban a kabinettel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »