Meglepődve tapasztalta a pápai nuncius, hogy hazug népség az oláh

Meglepődve tapasztalta a pápai nuncius, hogy hazug népség az oláh

A Vatikán romániai – és Trianon miatt sajnos erdélyi –  apostoli nunciusa, Miguel Maury Buendía érsek meglepődve tapasztalta, hogy semmiféle előrelépés nem történt a Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyében, pedig látogatása során úgy érezte, a helyi hatóságok pozitívan állnak a helyzet megoldásához.

Miguel Maury Buendía érsek, a Vatikán romániai apostoli nunciusa a Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyében személyesen látogatott el május 31-én Marosvásárhelyre, hogy az érintett helyi intézmények képviselőivel tárgyaljon a felekezeti iskola ügyének rendezése érdekében.

Székely Szilárd, a Római Katolikus Teológiai Gimnázium ideiglenes igazgatója arról számolt be, hogy a nuncius érdeklődött Holló Lászlónál, a Római Katolikus Státus ügyvezető igazgatójánál az iskola ügyével kapcsolatban, és meglepődött azon, hogy semmiféle előrelépés nem történt látogatása óta.

Hírdetés

„Nem igazán tapasztalunk ebből a hozzáállásból a helyi szervek részéről semmit. Nem olyan régen beszélgettem az Erdélyi Római Katolikus Státus ügyvezető igazgatójával, Holló Lászlóval, ő hívott fel telefonon, hogy a nuncius úr kérdezte, folyik-e az iratkozás, mert ő abban a tudatban ment el innen, hogy rendeződnek a dolgok, mert erre ígéreteket kapott. Amikor nemleges választ kapott, Miguel Maury Buendía érsek, nem értette, hogy az ígéretek ellenére miért nem rendeződött a helyzet.

Az igazgató hozzátette, úgy tűnik neki, hogy amikor közbenjár valaki az ügy érdekében, akkor mindenki pozitívan kommunikál, de ha konkrét lépésekről van szó, akkor nem tapasztalható elmozdulás.

(Székelyhon)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »