Meglepődött az újságíró, előre megkapta, hogy mit kérdezzen

Jegyzet az Ügybuzgó Hivatalról; beszámoló a Magyarországra érkező kanadai jégkorongedzőről – a Magyar Nemzet 1938. és 1965. november 17-i számaiból válogattunk.

Augusztus 25-ével új sorozatot indított az MNO. 1938-ban ezen a napon jelent meg a Magyar Nemzet első száma, ebből az alkalomból pedig múltidézésbe fogtunk. Keressék mindennap a 77, illetve 50 évvel ezelőtt megjelent cikkeket az MNO-n! Válogatásunkban riportok, publicisztikák, interjúk, hírek sorakoznak majd az adott napi számból, bepillantást engedve nemcsak a korba, de az azt bemutató Magyar Nemzet szellemiségébe is.

 

Kanadai trénert kap a BKE jéghokicsapata

A BKE jéghokizói már sokszorosan bebizonyították, hogy a mostoha hazai állapotok ellenére is, megfelelő előkészületek után, nemzetközi viszonylatban is számottevő erőt képviselnek. Az összehasonlításnál természetesen eltekintünk a világklasszist képviselő kanadaiaktól és az extraklasszisoknak számító amerikaiaktól és angoloktól, ezzel szemben az elmúlt évek külföldi túrázásai során és különösen a két év előtti németországi téli olimpiászon bebizonyosodott, hogy a magyar válogatott koronghokicsapat mindenképpen feljavult már a többi kontinentális nemzeti csapatok sorába. Eddig csak Budapesten volt számottevő jégsport, most azonban a Felvidék visszacsatolása révén a téli sportok lehetőségei is örvendetesen megszaporodnak és pedig úgy a sísport, mint különösen a jégsportok tekintetében, mert például Kassán, Ungváron, Léván és Munkácson már hosszú évek óta nagy jéghoki-élet van. Mindez ma időszerűvé teszi a jéghoki-sporttal kapcsolatos problémákat és különösen a megfelelő szakértő külföldi tréner kérdését. Mint annyi sok más, ez is csak pénzkérdés, amelyet azonban sem a BKE, sem a Korcsolyázó Szövetség a maga erejéből ez ideig nem tudott megoldani. Most arról értesülünk a BKE részéről, hogy az egyesület vezetésének sikerült az OTT-nál megfelelő anyagi támogatást szereznie és így módjukban lesz egy nevesebb kanadai trénert szerződtetni, aki maga is jó játékos és így közvetlenül a jégen tudja megmutatni a gondjaira bízott játékosoknak, mit és hogyan kell csinálni? A városligeti műjégpályán egyébként már rendszeres munka folyik, a válogatottak készülődnek a decemberi első válogatott mérkőzésre, amelyen előreláthatóan a baráti szomszéd Lengyelország válogatott csapata lesz az ellenfelük.

(1938. november 17., 12. oldal)

 

 

Hírdetés

Távlat

Három hete felhívott a Buzgó Hivatal és közölte az Új Létesítmény avatásának időpontját. Tudomásul vettem. Két hete Ismét felhívott ugyanaz a Buzgó Hivatal és repeső örömmel bejelentette, hogy immár eldőlt, ki lesz az Új Létesítmény avatásának ünnepi szónoka?
– Ki lesz? – kérdeztem kandi kíváncsiságtól űzve.
– A főosztályvezető – mondta illetődön hangon a Buzgó Hivatal ügybuzgó Ügyintézője.

A következő héten két írásbeli értesítést kaptam az Új Létesítmény avatásáról a Buzgó Hivatal jóvoltából. Ma ismét felhívott az ügybuzgó ügyintéző, hogy a főosztályvezető nemcsak avató ünnepi beszédet mond, de válaszol is a sajtó kérdéseire.
– Remek – mondtam.

Buzgó Hivatal ügybuzgó ügyintézője megkérdezte, mit szándékozom kérdezni az avató főosztályvezetőtől, aki hajlandó válaszolni?
– Nem tudom – mondottam –, nem szoktam előre kitervelni. Majd ott, a helyszínen kitalálom.

Buzgó Hivatal ügybuzgó ügyintézője ezután szerényen és előzékenyen két kérdést ajánlott. – Milyen az új létesítmény befogadóképessége és mi a célja? Ha lenne szíves a szerkesztő elvtárs ezt megkérdezni a főosztályvezetőtől.

A beszélgetés befejeztével hosszan eltűnődtem afölött, milyen rohamosan fejlődik nálunk a tájékoztatás, Ha tartani tudjuk az iramot, a közeljövőben megérhetjük, hogy Buzgó Hivatal létrehozza az Új Létesítményt, felavatja és beküldi a kész cikket. Arany életünk lesz!

b. g. (1965. november 17., 6. oldal)

Válogatta: Bittner Levente
Észrevétele, javaslata van? Ossza meg velünk, írjon a [email protected] címre!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »