Meglepő ítéletet hozott a bíró L.L. Junior kisfiának halála ügyében

Meglepő ítéletet hozott a bíró L.L. Junior kisfiának halála ügyében

Nem bűnös az a nő, aki akkor fogta a kezét L. L. Junior gyerekének, amikor a kisfiú kifutott egy útra és ott halálra gázolta egy autó.

Ítélet született L.L. Junior három éve halálra gázolt kisfia ügyének tárgyalásán. Hopp Csilla barátnőjét, Carment a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja alól – bűncselekmény hiányában – felmentette a bíróság olvasható a Blikken.

A balesetről többször beszámoltunk, legutóbb akkor, amikor ismertettük az ügyészség álláspontját. A hatóság úgy látta, hogy a baleset azért következett be, mert P. Carmen Olívia nem fogta elég erősen a kisfiú kezét, miután a gyerek egyszer már megpróbált kiszaladni az útra.

A mostani indoklás szerint viszont nem megállapítható, hogy csak P. Carmen tartózkodott a kisfiú mellett és az ő mulasztása miatt következett be a tragikus baleset. A bíró szerint a gyerekek mögött állóknak észlelnie kellett, hogy nem fogják a kisfiú kezét. P. Carmen ugyanakkor a tőle elvárható gondossággal járt el, amikor megfogta a gyerek kezét és rászólt, hogy ne lépjen le, mert piros a lámpa. Az pedig, hogy úgy kellett kihúznia, kirántania a kezét a gyereknek, azt is jelenti, hogy valamilyen erővel fogták.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »