Meglepő húzás a Google-tól

Azt hihetnénk, a Google továbbra is gőzerővel gyűjti a felhasználókat a Google Pluszba, azonban most épp ellentétes irányba tart – írj a hvg.hu

Bármi is volt a Google célja a Google Plusszal, mára egyértelmű, hogy a Facebook nyomába sem léphet. Beláthatták ezt a keresőóriás főhadiszállásán is, és a hónap elején csendben eltörölték azt a követelményt, hogy ha egy új felhasználó igénybe kívánta venni mondjuk a Gmailt, akkor Google Plusz profilt is létre kellett hoznia. Ez a „kötelezettség” 2012 januárja óta állt fenn, és nem tetszett mindenkinek.

Hírdetés

Amint az az egyik blogból most kiderült, és a Google-nél is megerősítették, az új felhasználók immár eldönthetik, akarnak-e Google Plusz profilt is, és ha nem, ezt a No thanks gomb megnyomásával érvényesíthetik is.

Többen is helyeslik a Google lépését, különösen annak a fényében, mennyire rosszul sült el az a húzás, amikor a YouTube teljes értékű használatát a Google Pluszhoz kötötték. Persze továbbra is bárki nézegethet videókat a megosztón, azonban kommentelni vagy lájkolni már csak Google Plusz hozzáférés birtokéban lehet.

Természetesen már olyan spekulációk is napvilágot láttak, hogy a Google szép csendben megöli közösségi hálózatát, azonban valószínűbbnek tűnik, hogy az erőszakos beléptetés helyett a cég inkább tovább finomítja, javítja a már meglévő, Google Pluszhoz kapcsolódó szolgáltatásait, például a Hangoutsot vagy a Hangouts Airt- olvasható az oldalon


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »