Meglepő forudlat, Szíria felé nyitna Törökország

Meglepő forudlat, Szíria felé nyitna Törökország

Miután rendezte viszonyát Moszkvával és Izraellel, Törökország most Szíria és Irak felé nyitna, hogy kilépjen a viszonylagos elszigeteltségből.

Ezt a török miniszterelnök jelentette be, és hozzátette, a jó viszonyhoz elengedhetetlen, hogy mindkét országban célt érjenek a terrorizmus ellenes küzdelmek.

Hírdetés

“Szélesíteni fogjuk barátaink körét, idehaza és külföldön is. Külföldön már dolgozunk is ezen. Már rendeztük a viszonyunkat Szíriával és Izraellel. Vagyis, hadd javítsam ki magamat, Szíriával nem rendeztük. De biztos vagyok benne, hogy Szíriával is sikerül rendezett kapcsolatot kialakítani. Erre szükségünk van” – mondta Binali Yildirim, török miniszterelnök.

A Szíriához való közeledés most azért lehet meglepő, mert Erdogan korábban Bashar Al-Assad szíriai elnök egyik legfőbb ellenlábasának számított. A török kormányfő ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy Asaad elnökkel kapcsolatban nem változtak a nézeteik, ettől függetlenül szorosabbra kell vonni a partnerséget a térségben lévő országokkal.

Orientalista.hu – Euronews


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »