Meglepő fejlemény a Hableány-ügyben

Meglepő fejlemény a Hableány-ügyben

Az elhunyt kapitány és családja ügyvédje szerint a hazai bírói gyakorlat miatt kényszerülnek erre.

A napokban az Infostart is írt róla, hogy a balesetre, valamint az automatikus hajóazonosításra, illetve nyomkövetésre vonatkozó információkról chatelt Viberen a Hableány-tragédiában érintett Viking Sigyn ukrán kapitánya, ezen üzenetek tömegét viszont kisvártatva törölte; mindez az eddig elkészült hivatalos iratokból derül ki, ám a teljes nyomozás akár két évig is eltarthat – írja most az Atv.hu.

Az üzenetek egy része a rendőrségen, másik részük még a baleset után közvetlenül íródott:

  • „nem láttam”
  • „nem vettem észre”
  • Hírdetés

  • „összeütköztem vele”
  • – ilyeneket írt a kapitány, mint arról az ATV egyik műsorában a szerencsétlenül járt hajó elhunyt kapitányának és családjának ügyvédje, Gulyás Krisztián beszélt.

    Szerinte a törölt irományok „beismerő vallomással érnek fel”.

    Az elkészült szakértői anyag tisztázta, hogy a Hableány kapitánya jól látott a tragikus pillanatokban, a szakértői írás egésze közben alapvetően az ukrán kapitány felelősségét erősítik.

    Lassan a polgári jog részére koncentrálnak az ügynek, merthogy ennek szerinte nem sok büntetőjogi része van. Továbbra is abban gondolkodnak, hogy Svájcban kezdik meg a polgári pert, mert a magyar bírói joggyakorlat annyira szűkmarkú az ilyen esetekben, hogy a bíró úgy viselkedik néha – mondta –, „mintha neki kellene a fizetéséből kifizetni” a kártérítést.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »