Meglepő, ám így van: Biden az új Leonyid Brezsnyev

Meglepő, ám így van: Biden az új Leonyid Brezsnyev

Riasztónak tűnnek azok az üzenetek, amelyeket Oroszország az utóbbi időben Washingtonba küld.

Mint sok szakértő említi, az orosz-amerikai kapcsolatok nagyon emlékeztetnek az Egyesült Államok és a Szovjetunió közötti hidegháborús korszakra.

Eduard Lozansky, a moszkvai Amerikai Egyetem elnöke, a Nemzeti Kutatási Nukleáris Egyetem professzora megosztotta véleményét ebben a témában a Pravda.Ru-val.

“Most tért vissza az USA-ból, és szeretnénk az első benyomásokat szerezni az államok légköréről. Valószínűleg összehasonlította a moszkvai légkört és a washingtoni légkört – most nem politikáról, hanem kb. a társadalmi helyzet. Hogyan változtatta meg a járvány Washingtont? “

“Washingtonban nemcsak nyilvános helyeken, például üzletekben vagy tömegközlekedési eszközökben kell viselnie a maszkot – az utcán is kell viselnie. Ha kissé lehúzza a maszkot, hogy az orra lélegezhessen, büntetést kaphat.

“Általában az amerikaiak törvénytisztelő emberek, ezért valamennyien maszkot viselnek. Mint tudjuk, Trump meglehetősen könnyelmű volt az arcmaszkokkal kapcsolatban, de Biden mindenhol maszkot szeretne. Sok embert láthat kettős arcmaszkot az utcán Ez természetesen sokak számára nagyon nyomasztó. “

“Mi a helyzet a politikai környezettel? Éreztél valami hidegháborús ruhát a levegőben?”

“Először is azt mondanám, hogy az Egyesült Államok és Oroszország viszonyainak jelenlegi állása nem emlékeztet a hidegháborúra – sokkal rosszabb.

Biden lemásolja Obamát, ám Brezsnyev lesz belőle

“Ha visszatérünk a hidegháború idejére, akkor ki emlékezteti Biden-et az akkori amerikai elnökökre?”

Hírdetés

“Nem emlékeztet egyetlen amerikai elnökre sem, de emlékeztet Brezsnyevre, különösen arra, ahogyan felmegy a lépcsőn. Nagyon jól emlékszem életem azon epizódjára. Bécsben volt, ott voltam, amikor a megállapodás aláírták, még Carter idején, Brezsnyev megközelítette a rámpát, és kételkedett abban, hogy képes lesz-e felmenni vagy sem – ezért két asszisztense rohant fel, hogy beszálljon a repülőgépbe.

“Biden úgy döntött, hogy erőteljes, sportos futását mutatja fel a lépcsőn, és mindannyian tudjuk, mi történt. Sok demokráciapárti média sem hagyta ki ezt az összehasonlítást a jelentéseiben.”

“Az embernek elismerést kell adnia neki azért, mert van ereje megfordulni és integetni a kezével.”

“Bukása nem jelent problémát. A probléma az Egyesült Államok határának jelenlegi helyzete. Az elnöki kampány során Biden bírálta Trumpot a migránsokkal szembeni kegyetlen bánásmódja miatt, és megígérte, hogy minden sokkal humánusabb lesz, ha elnöknek választják meg.

“Ez működött. A járvány ellenére vannak lakókocsik migránsokkal. Az Egyesült Államok határa már gyakorlatilag nyitva áll, és bárki jöhet, és menedéket kérhet. Menekültet vagy menedékjogot kérhetett Trumpnál. Trump azt akarta, hogy várjanak a migráns táborokban, de most nem kell várniuk – Biden oda küldte Kamala Harrist, hogy vizsgálja meg a helyzetet, hasonlóan ahhoz, ahogy Obama Bident Ukrajnába küldte, hogy kezelje a válságot.

“Biden követte Obama példáját azzal, hogy Kamala Harrisre bízta a mexikói határválságot. Nem tudom, képes-e jobban teljesíteni, mint Biden Ukrajnában.”

“Igaz, hogy a Biden-adminisztráció megköveteli, hogy mindenki hívja Biden-Harris-adminisztrációnak? Nem látják, mennyire nevetségesnek tűnik?”

“Biden kezdte, de mindig elrontja a dolgokat, és ez sok poénnak adott okot. Ő is Harris csapata. Úgy tűnik, hogy Biden már készen áll a cserére.”

Magyar Tudat

Megosztás

The post Meglepő, ám így van: Biden az új Leonyid Brezsnyev appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »