Meglepő adatok a szupertraffipaxokról

Meglepő adatok a szupertraffipaxokról

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány tanulmányt készített Rendvédelem és Közbiztonság címmel, amelyben a közúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre is kitért. A reprezentatív felmérésben arra kérdeztek rá, hogy szükség lenne-e a közutak forgalmának fokozottabb felügyeletére a közlekedésbiztonság javítása érdekében – derül ki a napi.hu cikkéből.

Szinte minden válaszadó valamilyen szinten
szükségesnek tartotta a közúti ellenőrzések jelenleginél fokozottabb végrehajtását.
A nők, valamint korcsoport szerint a 60 évnél idősebbek nagyobb arányban adtak ilyen választ, míg a 18-29 év közöttiek, illetve a munkanélküliek és segélyből élők esetében lehetett alacsonyabb értékeket mérni.

A válaszadók véleménye szerint

Hírdetés

a gyorshajtás rendkívül elterjedt jelenség a hazai utakon.
A megkérdezettek 60,7 százaléka adott „nagyon gyakori”, míg 34,4 százaléka „inkább gyakori” választ, és csak 5 százalék alatti volt azok aránya, akik kevésbé tartják a gyorshajtást elterjedt jelenségnek. A nők nagyobb arányban tapasztalták gyakorinak a sebességtúllépéseket, mint a férfiak. Minél többször utazott valaki személygépkocsival, annál súlyosabb problémának nevezte a gyorshajtást.

A megkérdezettek döntő többsége, csaknem 88 százaléka szerint
a gyorshajtók a fix automata sebességmérő kamerák előtt lassítanak, majd azt elhagyva ismét gyorsítani kezdenek.
Az érintettek 46 százaléka a válaszolt úgy, hogy gyakran, 41,6 százalékuk pedig alkalmanként tapasztal ilyen járművezetői magatartást.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »