Meglékelte, most menekül a hajóról Farkas Flórián

Az immár szétesés szélére került, NAV.vizsgálat alatt álló Lungo Dromot negyedszázadon át vezető elnök, fideszes politikus új országos cigány szervezetet alapítana a RomNet portál szerint.

A portál megyei cigány politikusoktól úgy tudja, Farkas Flórián a megyei roma önkormányzatok vezetőit és tagjait toborozza új szervezetébe, az Országos Cigány Érdekegyeztető Tanácsba, ráadásul állítólag sokak tudtuk nélkül kerültek fel Farkas listájára. Ezzel a politikus a portál szerint több százezer szavazót akar elcsenni a Lungo Dromtól a 2018-as választásokra.

Terjeszkedik, nem hagynák

Hírdetés

Ismert, a szakadás oka is maga Farkas Flórián, akivel Hegedüs István ORÖ elnök fordult szembe a botrányok és szabálytalan pénzköltések miatt, amit feljelentések is követtek, hozzácsapódva a működési támogatások miatt már amúgy is zajló ügyekhez.

Az Országos Cigány Érdekegyeztető Tanács néven szerveződő új tömörülés tagtoborzása már gőzerővel zajlik Borsod, Bács-Kiskun, Csongrád, Pest és Szolnok megyékben, ezért Hevesben a települési roma önkormányzatok összefogást terveznek Farkas terjeszkedése ellen.

Sőt, a RomNet több képviselőtől is úgy értesült, Farkas Flórián tervei szerint, ha az Országos Cigány Érdekegyeztető Tanácsba sikerül tömöríteni a roma szervezeteket, akkor

A szervezet megyei elnökei azonban a RomNet szerint arra készülnek, hogy elmozdítják Farkast a Lungo Drom elnöki székéből, mert a cigány szervezetnek „új szellemiségű vezetésre, és hiteles emberekre van szüksége”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »