Meglátogatta a rendőrség az álhírterjesztőt, aki szerint minden tesztpálcikát koronavírussal szennyeznek

Meglátogatta a rendőrség az álhírterjesztőt, aki szerint minden tesztpálcikát koronavírussal szennyeznek

A rendőrök megkerestek egy Kristína nevű nőt, aki a Facebookon álhíreket terjesztett.

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség egy női hang tulajdonosát keresi, aki azt állítja, hogy október 1-jétől minden tesztpálcikát koronavírussal szennyeznek, így szándékosan terjesztik a betegséget, valamint, a beoltott fertőzötteket titokban Ivermectinnel gyógyítják.

Egy Kristína nevű hölgy a Facebookon ugyanezeket a hamis információkat közölte egy kommentben, de úgy állította be, mintha egy barátnőjétől hallotta volna őket.

Hírdetés

A rendőrök ezért személyesen megkeresték Kristínát, hogy ellenőrizhessék az állításait. Az álhírterjesztő elmondta, hogy igazából nem a barátnőjétől hallotta a pálcikás történetet, hanem egy összeesküvés-elméleteket gyártó csoportban szerzett tudomást róluk. „Pont a hangfelvétellel mentegette magát” – írták a rendőrök.

„Azt hittem, hogy valódi információ lehet, ezért hoztam nyilvánosságra a státuszt” – hangzott a magyarázata. A rendőrság továbbra is keresi a hangfelvételen hallható női hang tulajdonosát, ezért kérik az embereket, hogy akiknek tudomásuk van a hölgy kilétéről, küldjenek nekik üzenetet.

(br)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »