Megkezdték a vasúti kapu építését a röszkei határátkelőnél

Megkezdték a vasúti kapu építését a röszkei határátkelőnél. Az oszlopokat a katonák, rendőrök biztosítása mellett pakolták le a vasúti átjáróban. A sínek közelében már elkészült a gyorstelepítésű drótakadály és a napokban befejezték a kerítés építését is. Közben az elkövetkező napokban akár 23 ezer migráns is érkezhet Magyarországra.

Horgosra közel 50 busz érkezett a mai napon – fogalmazott tudósítónk 17 órakor. Hétfőn helyezhetik el a mobil kaput. Sokan kimerülve érkeznek. Sok gyermek megfázva érkezik a röszkei gyűjtőpontra, ahol 1000-1500 főt látnak el naponta ivóvízzel, élelmiszerrel, takarókkal – mondta Osgyán Dániel, a Református Szeretetszolgálat ügyvezetője.

15 órakor is 400-500 migráns tartózkodik a gyűjtőpontnál – mondta a Hír Televízió helyszíni tudósítója. Pénteken 2800 migránssal szemben intézkedtek és minden negyedik kiskorú volt. Osztrák, német és cseh önkéntesek is a helyszínen vannak.

Országosan több mint háromezer illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök, ennek jelentős részét Csongrád megyében. A déli határszakaszon 2800-an akartak átjönni. „50 csoportban 2818 illegális bevándorlóval, köztük 732 gyermekkel intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén 24 óra leforgása alatt. A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni bevándorlónak vallotta magát. Az illegális bevándorlókkal szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – mondta Várkonyi Gergely, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírdetés

Feladták a tegnap esti ülősztrájkot a migránsok, volt, aki végül a táborban töltötte az éjszakát, s voltak olyanok, akik felszálltak a buszokra, és a regisztrációs táborba mentek – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója 7 órakor. Jelenleg nyugalom uralkodik a táborban, de már számítani lehet az újabb hullámra Szerbia felől. Pénteken 3000 fölött volt a Szerbia felől érkező migránsok száma, és ma szintén e létszám fölötti bevándorló várható.

Péntek este egy körülbelül 50 fős csoport elállta a tranzitbuszok útját, ezért a járatok nem tudtak elindulni. A tiltakozó menekültek nem akartak ujjlenyomatot adni a magyar hatóságoknak, és nem szálltak fel a buszokra sem. Azt skandálták, hogy Németországban hajlandók csak ujjlenyomatot adni.

Migránshelyzet Tegnap Röszkénél és Hegyeshalomnál is rengeteg volt a migráns, a Keletinél viszonylagos nyugalom uralkodott. Lezárták Ausztriában a Bécs felé vezető autópályát a gyalogos menekültek miatt. Bővebben >>>

Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »