Megkezdte ötödik ­polgármesteri mandátumát Daragus Attila (Önkormányzati beiktatás Torján)

Megkezdte ötödik ­polgármesteri mandátumát Daragus Attila (Önkormányzati beiktatás Torján)

Pénteken délelőtt a torjai községháza dísztermében iktatták be Torja júniusban megválasztott új helyi tanácsát és az ötödik mandátumát kezdő Daragus Attila polgármestert.

A hivatalos eskületételen a kormányhivatalt annak főtitkára, Aczél Cecília képviselte, aki, mi­után Ráduly István prefektus nevében köszöntötte a megjelenteket, átadta a szót Kerekes Katalin rangidős tanácstagnak és két legfiatalabb kollégájának, Gál Botondnak és Dobri Balázsnak, akik a törvény értelmében az alakuló ülésen elnököltek.

Hírdetés

Az eskütétel előtt Daragus Attila, aki ötödik polgármesteri mandátumát kezdi, elmondta: Torja azon kevés felső-háromszéki községek egyike, ahol egy személy kivételével ugyanazokat a tanácstagokat fogják beiktatni. Simon-Sárosi Adalbert állatorvos korára való tekintettel átadta a helyét fiatal kollégájának, Miklós Etelka Tünde családorvosnak. Azt is kiemelte, hogy a tizenhárom önkormányzati képviselő közül mind a tizenhárom az RMDSZ színeiben jutott mandátumhoz. „Mivel nagyon jó, összetartó csapat volt, velük megyünk tovább” – mondotta a községvezető, majd Aczél Cecília közölte, hogy a kézdivásárhelyi bíróság tizenkét önkormányzati képviselői mandátumot érvényesített, a tanácstagként is induló polgármesterét pedig érvénytelenítette, mivel Daragus Attila a polgármesteri tisztséget választotta; ezt követően a régi-új testület letette az esküt.

A kizárólag RMDSZ-es önkormányzati képviselőkből álló testület a következő összetételben vág neki négyéves mandátumának: Gál Botond, Luka Medárd, Bene Róbert, Baláska Ferenc, Hodor István, Kerekes Katalin, Kovácsi Sámuel, Dobri Balázs, Sólyom Zoltán, Tusa Tivadar, Miklós Etelka Tünde és Pál László. A soron következő testületi ülésen teszi majd le az esküt a tizenharmadik tanácstag, Duduly Vendel, és akkor iktatják be tisztségébe a már nevesített új alpolgármestert, Gál Botond közgazdász-tanárt. Az alakuló ülés második napirendi pontja a régi-új polgármester eskütétele volt. „Amilyen felelősségteljes döntéseket hozunk a négy esztendő alatt, nagyban fogják befolyásolni Torja község fejlődését. Azért kell közösen munkálkodnunk, hogy a község lakói, akik ránk szavaztak, ne csalódjanak bennünk” – hangsúlyozta  beszédében a polgármester. Az alakuló ülés végén a jelen lévő Fejér László Ödön szenátor, miután gratulált Daragus Attila polgármesternek és a testületnek, megjegyezte: manapság a hazai politikai életben az RMDSZ számít a legelfogadottabb pártnak Romániában, nem csak a magyarság, hanem a románság körében is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »