Megkezdődtek a házkutatások a Városháza eladása ügyében

Megkezdődtek a házkutatások a Városháza eladása ügyében

Az Index információi szerint egyszerre több helyszínen is házkutatást kezdett a rendőrség, amely már korábban megerősítette, hogy nyomoznak a Városháza tervezett eladása és a fővárosnál a gyanú szerint működő jutalékos rendszer miatt.

A rendőrség hétfőn reggel párhuzamosan több helyszínen – köztük a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Atilla úton lévő székházában – házkutatást kezdett a Városháza-üggyel kapcsolatban – értesült a portál.

A Városháza tervezett eladásának ügyében már több feljelentés is született. A rendőrség pedig már korábban megerősítette, hogy nyomozás is folyik az ügyben.

Hírdetés

Két hónapja robbant a hír, hogy a Karácsony Gergely által vezetett főváros a 2010 előtti szocialista világ kulcsszereplőin, köztük a korábbi baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordonon keresztül értékesíteni próbálja a Városháza épületét. A sajtó számára szivárogtatott információkból mára kirajzolódni látszik, hogy az ügyben az egykori szocialista világ prominensei érintettek, akik mára behálózták Karácsony közvetlen környezetét. A főpolgármester a mai napig nem tisztázta helyzetét az üggyel kapcsolatban.

Számtalan beszélgetésrészlet szivárgott ki azokról az üzleti tárgyalásokról, amelyek főként a hatalmas értéket képviselő Városháza eladásáról szóltak, de szó esett más fővárosi ingatlanok értékesítéséről. Az ügy miatt ugyan vizsgálóbizottságot állított fel a Fővárosi Önkormányzat, ám ennek a tevékenységét folyamatosan próbálják ellehetetleníteni, sőt ahogy a múlt hét hétfői ülésen Soproni Tamás (Momentum), a bizottság alelnöke fogalmazott: „A Városháza eladását senki nem tervezi. Tehát az ügy nem létezik, amit a testület vizsgál.”

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióveze­tője, a bizottság tagja kijelentette, hogy a kormánypárti tagok mindent megtesznek azért, hogy tisztázzák, mi történik a Városházán, a baloldali frakció körül, és hogyan mennek az ingatlaneladások. Arról beszélt, hogy „a kezdeti furcsaságok folytatódnak” a testület munkája körül. Közölte, a fővárosi vagyonkezelő munkatársait levélben keresték meg azért, hogy megismerhessék a társaság struktúráját: azt, hogy az ingatlanértékesítéseknél, pályázatoknál kinek mi a feladata, hogyan néz ki a pályáztatás és a lebonyolítás.

Azt kérték, hogy akik ebben részt vesznek, jöjjenek el és adjanak betekintést a folyamatokról a bizottság előtt, ám Bajnai Gordonhoz hasonlóan az összes érintett ugyanazt a választ adta: egyikük sem kíván megjelenni a bizottság előtt, és írásban válaszolnak a kérdésekre. A hétfős testület munkáját a négy baloldali tag igyekszik komolytalanná tenni, amit jól mutat, hogy előterjesztésük alapján az orosz titkosszolgálati módszereket is vizsgálni fogják, amit Láng Zsolt egyszerűen értelmezhetetlen felvetésnek nevezett. Egyetértés szinte csak abban mutatkozott, hogy a bizottság megbízatását meg kell majd hosszabbítani, és ezek szerint a testület a január 21-i ülésen fogadná el a jelentést.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »