Megkezdődött Bécsben a 13 éves osztrák lányt meggyilkoló afgánok pere

Megkezdődött Bécsben a 13 éves osztrák lányt meggyilkoló afgánok pere

Hétfőn megkezdődött Bécsben annak a három afgán migránsnak a pere, akik a gyanú szerint 2021 június végén bedrogoztak, majd csoportosan megerőszakoltak egy mindössze 13 éves kiskorú osztrák lányt. Az osztrák sajtó átal „Leonie”-nek elkeresztelt áldozat a rendőrségi akták szerint még védekezni próbált, ám az aktust követően elhalálozott. Holttestét az elkövetők egy pokrócba csavarták, majd egy közeli zöld területen hagyták.

A három afgán bevándorló többször ellentmondásos vallomást tett és a korukról is folyamatosan hamis információkat adtak meg. A Kronen Zeitung online kiadása most arról ír, hogy az állítólag 23 (a fotók alapján még ez is kérdéses- a sajtóban eddig 28 évesnek mondták; megj.) éves fővádlott ugyan elismerte a szexuális aktus tényét, de azt nyilatkozta, hogy az az áldozat egyetértésével történt, sőt: „előtte engedélyt kért a lány barátjától” (a „barát” lenne a harmadrendű vádlott; megj.). A bírónak azt is elmondta, hogy a lány 18 évesnek hazudta magát, így ő nem tudta (sic!), hogy kiskorúról van szó. Ezt követően egyszerűen „elaludt“, majd mikor felébredt, még „segíteni“ próbált a haldokló lányon.

Kedden a másodrendű gyanúsított meghallgatása következett, akit az előadott mese szerint a fővádlotthoz hasonlóan szintén csupa jóindulat vezetett: ő is „aludt” és persze semmiről sem tudott. Az ügyész keresztkérdéseitől összezavarodva hozzátette, hogy az ő bűne csak annyi, hogy a lakásában aludt a lány.

A per a harmadrendű vádlott meghallgatásával folytatódik. Érdekes adalék, hogy egy negyedik elkövetőt Londonban fogtak el, ám az osztrák sajtó róla nem ír. Ahogy arról sem, hogy vádolják-e valamivel.

Hírdetés

A témával foglalkozó cikkeink:

Bestiális gyilkosság borzolja a kedélyeket Bécsben

Rekonstruálták a bécsi gyilkosságot az osztrák hatóságok

Már hárman vannak előzetes letartóztatásban a bécsi gyilkosság kapcsán

Körkép.sk, Krone nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »