Megkezdődött az országbénító blokád: a járdán sétálgatva döntögeti a rezsimet a lézengő tömeg Budapesten

Megkezdődött az országbénító blokád: a járdán sétálgatva döntögeti a rezsimet a lézengő tömeg Budapesten

Szombaton Budapesten, az összes megyeszékhelyen, több vidéki városban is lesznek tüntetések, félpályás útlezárások, és külföldi városokban is tartanak demonstrációkat a túlóratörvény elleni tiltakozásul és a szakszervezetek béremelési követelései mellett. Cikkünk frissül.

Az országos tiltakozásokat a szakszervezetek Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottsága (OSZD) szervezi, de számos párt, így az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is csatlakozik.

Budapesten négy csomópontban tartanak gyülekező demonstrációkat már déltől:

  • 12 órától a Blaha Lujza téren,
  • 12 órától az Oktogonon,
  • 12:30-tól a Szabadsághíd pesti hídfőjénél, a 4-es metró lejárójánál;
  • 12 órától a Gundel étteremnél pedig a kormány urizálása ellen tüntetnek és zsíros kenyeret osztanak.
  • Az így összegyülekezett csoportok négy irányból jutnak majd el mind a Clark Ádám térre, a Lánchíd budai hídfőjéhez, ahol délután 2-től között tartanak beszédeket. – írta mai ballib felhajtások beharangozásaként az Index.

    Azért nyomorog a fél ország, mert Orbán somlóija túl olcsó

    A Gundelnél egy ideig verseket játszottak le felvételről, nagyjából húszfős a tömeg.

    Tiltakozunk a kormány urizalasa ellen és csatlakozunk a mai rendezvényekhez, hogy álljon le az ország. Elegünk van! Mondjunk nemet a rabszolgatörvényre, a kilakoltatásokra és álljunk ki a szegényekért és a hajléktalanokért – mondta egy felszólaló. Állítólag többen próbáltak mára asztalt foglalni, de végül e-mailt kaptak, amelyben az állt, hogy politikai demonstráció miatt a mai napon zárva tartanak.

    A forradalmi tömegeknek korai a déli a kezdés

    A nagy összbaloldali demonstrációk mégis elég szerény méretekben indultak, ahogy a HVG írta 12:13-kor:

    Ahhoz képest, hogy negyed óra múlva indulna a menet, még mindig csak olyan 35 ember van. Az Európai Ügyészséghez csatlakozásért mindenesetre gyűjtik az aláírásokat.

    Hírdetés

    Fél egyre viszont már beérkezett a buliszekér, de a tömeg még visszatérne, hogy az állítólagos "roma munkavállalókért" tartsanak útzárat. Nekünk eddig eszünkbe sem jutott, hogy a túlóratörvény a cigányokat fogja a legjobban sújtani…

    A 24.hu szerint

    A Blaha Lujta (sic!) téren és az Oktogonnál is csekély az érdeklődés

    Olyannyira, hogy mindkét helyszínre érvényes, hogy a kintlévő újságírók és rendőrök összege meghaladja a demonstrálókét.

    És végül elindultak, de a járdán is kényelmesen elférnek

    A Hősök teréről nagyjából ötven ember elindult az Oktogon felé a járdán, egy rendőrségi kisbusz kíséri őket az úttesten. Skandálás nélkül, beszélgetve vonulnak. A Blaha Lujza térről is elindultak a tüntetők, de olyan kevesen – tudósítónk becslése szerint nagyjából százan – vannak, hogy ők is a járdán mennek. Néhány autó szimpátiadudál – írja a HVG.

    Tömegről semmiképpen sem beszélhetünk. Nagyjából 30-an indultak el a Blaha Lujza térről és nagyságrendileg ugyanennyien a Hősök teréről. A Blaháról útnak indulók a járdán haladnak, ami minimum érdekes annak fényében, hogy forgalomlassító demonstráció volt beharangozva. Gyalogosforgalomra gondoltak? – ezt a kérdést már a 24.hu kérdezi csalódottan.

    https://content.jwplatform.com/players/mm1RMzK1-kKo9kQI1.html

    Nem marad ki a vidék sem

    Vidéken még van, ahol nagyobb is az élet, a zsidó lap szerint Győrben egy parkolóból indul a menet, tudósítójuk szerint nagyjából ötvenen lehetnek, ugyanennyi a rendőr is.

    Kecskeméten pedig az áljobboldali Bayer vulgaritását nehezen viselők az O1G mellé odatették az A1G-t is

    Makón a DK-sokkal és jobbikosokkal megerősített civilek félórán át döntögették a rezsimet, aztán hazamentek

    Makón délelőtt tíztől délig, a Szeged felé vezető úton állt 17 autó, nagyjából harmincan dudáltak. A félpályás útlezárást egy civil szervezte, de ott voltak a helyi DK és Jobbik képviselői. Fél órával a tüntetés lefújása után olyan, mintha semmi sem történt volna.

    Megpróbáltak rávenni egy járókelő nőt a csatlakozásra, de nem kért a szánalmas bandából

    A Hősök teréről indult tüntetők a járdán vonulnak, nem skandálnak. A HVG tudósítása szerint a közlekedési szabályokat is betartják, megvárják, míg a jelzőlámpa zöldre vált. Egy nőt próbáltak rávenni, hogy csatlakozzon a menethez, de az visszautasította ezt, szánalmasnak minősítve a menetet. A vonulók nagyjából százan lehetnek, főleg idősebbek mentek el.

    Helyszínenként 1000 főre számítottak, most 200-ban reménykednek

    Molnár Áron helyszínenként 1000-1000 emberre számított, az ő számításai szerint 200-an mentek át a Blaháról az Oktogonra, ahol most egyesül a két társaság. Nem az úttesten állnak, csak az Andrássy útról a Nyugati pályaudvar felé kanyarodó szervizutat blokkolják. A téren bejelentik, hogy bevárják a Hősök teréről érkezőket, és csak aztán mennek a Clark Ádám térre.

    Gurmai Zitának Balassagyarmaton örültek "pláne"

    https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgurmai.zita%2Fvideos%2F228377461400264%2F&width=480&show_text=false&height=853&appId

    (Kuruc.info – Index – HVG – 24.hu nyomán)


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »