Megkezdődött az idei köcsögvonaglás, a Zsindex nagy örömére már náci tetoválást is talált

Megkezdődött az idei köcsögvonaglás, a Zsindex nagy örömére már náci tetoválást is talált

A Kossuth tér körben le van kordonozva, a tér négy sarkán 3 óra előtt nem sokkal kezdődött a beléptetés, a rendezők a táskákat is átvizsgálják. A Vértanúk terénél maroknyi ellentüntető feketébe öltözve áll, de eddig némi kiabáláson kívül nem csináltak semmit. Óriási a rendőri készültség, rengeteg az egyenruhás – jelentette a Magyar Nemzet tudósítója. Cikkünk folyamatosan frissül.

A program szerint 3 óra után kezdődtek a beszédek, majd elindul a felvonulás. Azt ugyanakkor még nem lehet tudni, merre halad majd a menet. A szervezők ugyanis azt kérték, hogy kordonok nélkül vonulhassanak, a rendőrség azonban nem engedélyezte azt. Karlik Cintia, a Budapest Pride szóvivője pénteken azt mondta, egyelőre nincs végleges forgatókönyvük a vonulásra, alternatív útvonalakkal készülnek; a biztonságot szem előtt tartva hoznak majd döntést, ami a törvényes eszközök kimerülése után akár a kordonbontás is lehet.

Hírdetés

Több ellenzéki párt is jelezte, hogy politikusai részt vesznek a Kossuth térről induló felvonuláson, amely miatt több fő belvárosi útvonalat lezárnak, és a BKV járatai is módosított útvonalon járnak.

Végül délután fél 4-kor elindult a menet, a végcél még ismeretlen.

(MNO – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »