Megkezdődött a tisztogatás a zsidózó jobbikosok között

Megkezdődött a tisztogatás a zsidózó jobbikosok között

Megvált a Jobbik Erős Erzsébettől, a párt nyugdíjas tagozatának alelnökétől a vállalhatatlan kijelentései miatt. Ezt a párt alelnöke jelentette be egy tévéinterjúban. Z. Kárpát Dániel a héten többször is arról beszélt, hogy hasonló jelenségek nem maradhatnak következmények nélkül. Közben egy újabb videó került nyilvánosságra. A pestisracok.hu szerint a 2012-es felvételen épp Z. Kárpát Dániel beszélt arról, hogy a zsidók felvásárolják Magyarországot – hangzott el az M1 Híradójában.

„Ők azok, akik itt a saját hazánkban is támadnak minket. Hát ne menjünk messzire, csak menjünk el a Szabadság térre. Évek óta ott van az a kirakodó, az a miniatűr Auswitczh” –  jelentette ki korábban Erős Erzsébet, akiről a pesti srácok írta meg, hogy korábban többször is kifejtette véleményét a zsidóságról. Egy facebook-bejegyzésben azt írta, „a zsidók intézték saját fajtájuk sorsát”. Egy másikban pedig úgy fogalmaz, szerinte a magyar politikában és a közéletben ne vegyenek részt zsidók.

A Jobbik nemrég alakult nyugdíjas tagozatának alelnöke, Erős Erzsébet rendkívül aktív a közösségi médiában, naponta osztja meg cigányellenes, antiszemita, már-már holokauszttagadó gondolatait: szerinte a zsidóknak nem lenne szabad politizálniuk, nem tölthetnének be magas közéleti funkciót, elvégre ők az ország rákfenéi, és a holokausztot is ők intézték maguknak.

Nem maradt következmények nélkül

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön azt mondta, hogy az alelnök – a történtek miatt – lemondott a Jobbikban betöltött tisztségéről. Néhány órával később viszont Z. Kárpát Dániel egy tévéinterjúban bejelentette: megváltak a nyugdíjas tagozat alelnökétől a vállalhatatlan kijelentései miatt. Akár lemondott, akár lemondatták, következménye lett Erős Erzsébet megnyilvánulásainak.

Pénteken az M1 stábja szerette volna megkérdezni a Jobbik országgyűlési képviselőjét arról, hogy, ha Erős Erzsébetnek távoznia kellett a pártból, akkor a Jobbik többi politikusának, akik antiszemita kijelentéseket tettek, nem kellene-e ugyanígy tenniük, vagy kettős mérce van a Jobbikban? Staudt Gábor azonban nem felelt a kérdésre, és elmondta, hogy más témában keressék a párt sajtóosztályát.

„A zsidók felvásárolják Magyarországot”

Hírdetés

„Kivel írt alá társulási szerződést Orbán Viktor és csapata kétharmados kormányával? Hát Izraellel kérem szépen. Tehát amikor most már arról beszélünk, hogy felvásárolják Magyarországot, akkor láthatjuk, hogy egy tényszerű, átjátszható rendszer alakult ki, ahol ez valósággá válhat – ezt mondta Z. Kárpát Dániel a most nyilvánosságra került videóban. A pestisracok.hu szerint a 2012-es felvételen a Jobbik alelnöke arról beszélt, hogy a zsidók felvásárolják Magyarországot. Z. Kárpát Dániel a héten azonban már arról beszélt, hasonló jelenségek nem maradhatnak következmények nélkül.

Amennyiben elfogadjuk az alelnök állítását, hogy a Jobbik nem egy következmények nélküli párt, akkor az elhangzott példák alapján több jobbikos politikusnak is távoznia kellene – fogalmazott.

Az itthoni Jobbik jelenti a legnagyobb kihívást az antiszemitizmus kapcsán – erről már Köves Slomó vezető rabbi beszélt egy budapesti konferencián. Köves Slomó felszólalásairól egy brüsszeli székhelyű, európai hírportál is írt cikket.

„A Jobbik, mint báránybőrbe bújt farkas”

Egyebek mellett arról számolnak be, hogy szerintük a Jobbik továbbra is egy báránybőrbe bújt farkas, amely komoly fenyegetést jelent a hazai zsidó közösség számára. Kiemelik például, hogy Köves Slomó úgy fogalmazott: a szélsőjobboldali párt komoly fenyegetést jelent a magyar zsidó közösség számára.

Köves Slomó akkor arról is beszélt, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelemben a Jobbik jelenti a legnagyobb kihívást Magyarországon. Köves Slomó szerint a Jobbik olyan fogalmakat vezetett be a közgondolkodásba, mint például a holokamu, amelyek nehezen helyrehozható károkat okoztak a magyar társadalomban.

Az ejpress.org azt is kiemeli Köves Slomótól a cikkben, hogy a Jobbik az elmúlt időszakban egyre közelebb került a baloldalhoz. Úgy fogalmazott: akár még az LMP-vel és a Momentummal is koalícióra lépnének. A lap a rabbit idézve hozzáteszi: ettől még nem változtak, a céljuk, hogy hatalomhoz jussanak, valamint, hogy eltereljék a figyelmet a párton belüli rasszizmusról és az antiszemitizmusról.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

The post Megkezdődött a tisztogatás a zsidózó jobbikosok között appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »