Megkezdődött a nukleáris tölteteket hordozó rakéták tömeggyártása Oroszországban

Megkezdődött a nukleáris tölteteket hordozó rakéták tömeggyártása Oroszországban

Vlagyimir Degtyar, a Makejev Állami Rakétaközpont vezetője bejelentette, hogy megkezdődött a Szarmat–2 típusú interkontinentális, nukleáris töltetek hordozására is képes ballisztikus rakéták gyártása.

Russia has began mass production of the RS-28 Sarmat MIRV-equipped super-heavy intercontinental ballistic missile. It is capable of carrying up to 10 heavy or 15 light nuclear warheads and an unspecified number of Avangard hypersonic glide vehicles. pic.twitter.com/Kf0ot4qf7t

— Vladlen Semivolos (@VladSemivolos) November 24, 2022

Hírdetés

Az orosz sajtónak nyilatkozva Vlagyimir Degtyar azt mondta, hogy a Szarmat rakéták jelentősen erősítik az orosz haderőt, és a következő 40-50 évre garantálják Oroszország biztonságát. Hozzátette azt is, hogy a mostani, forró geopolitikai helyzetben ez a rakéta lesz orosz részről a „nukleáris elrettentés és a béke fenntartásának garanciája”.

Az oroszok korábban már mutattak egy videót a rakéta tesztjéről, és megüzenték, hogy több ezer kilométeres távolságban is le tudnak csapni vele. Mint mondták, az idei ősz végére körülbelül 50 darab el is készül belőle.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »