Megkezdődött a magyar kórházak mozgósítása

Megkezdődött a magyar kórházak mozgósítása

A Népszava birtokába került Müller Cecília országos tisztifőorvos kórházaknak kiadott utasítása, eszerint jövő hét elejéig valamennyi érintett egészségügyi intézménynek elkülönítőt kell kialakítania a fertőzésgyanús betegek ellátására. Lehetőség szerint úgy, hogy azok előtérrel rendelkező, jól szellőztethető egyágyas szobák legyenek.

Ez alapján tehát nem csak a fővárosi Szent László kórház fogadja majd a koronavírus-gyanús eseteket, ha viszont egy beteg mintája pozitív lesz, mentővel azonnal a Szent Lászlóba viszik.

Minden potenciális fertőzöttet azonnal jelenteni kell a megyei kormányhivatal népegészségügyi osztályának, a vele érintkező egészségügyi dolgozóknak védőköpenyt, kesztyűt, munkavédelmi maszkot és szemüveget kell viselniük.

Hírdetés

A vizsgáltak indokolatlanul nem hagyhatják el a kórtermet, a látogatók számát minimalizálni kell, azok is csak védőöltözetben léphetnek a szobába. A védőeszközöket a kórháznak kell biztosítania.

A lap információi szerint a főigazgatók külön utasításban rendelték el, hogy miképpen tegyenek eleget a járványügyi hatóság elvárásainak, ezért végrehajtásért felelős csapatokat hoztak létre, 24 órás elérhetőséggel. Rendelkeztek arról is, hogy az elkülönített részlegen 0-24-ben biztosítani kell elegendő orvost és ápolót, szükség esetén más osztályokról történő átcsoportosítással is.

Magyarországon továbbra sem tartanak nyilván koronavírussal fertőzött beteget, a járványról szóló híreink itt olvashatók.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »