Megkezdődött a járási túraszezon

Megkezdődött a járási túraszezon

Megkezdődött a járási túraszezon Kürthy Judit2023. 03. 27., h – 14:06 Nagymegyer/Ekecs |

MÉG NINCS KÉSZ — Hivatalosan is megkezdte a túraszezont a Nagymegyeri Csigák Turisztikai Klub a idényben első, Sanyi bácsi-Emléktúrával. 

A szombati rendezvényre 8 órakor kezdődött meg a regisztráció, ahol a jelentkezés mellett üdvözlő itallal várták az érkezőket. 9 órakor nyitották meg hivatalosan is az év első túráját, ahol elmondták a gyalog- és biciklis túra állomásait, a hosszát és bemutatták az egyes csoportvezetőket, akikhez fordulhatnak az út alatt, ha kérdésük merülne fel.

Hírdetés

„Komáromból is érkeztek hozzánk, Stomfáról, a pozsonyiak már korán itt voltak, ők vonattal jöttek. De érkeztek még Nagyudvarnokból, Bősről, Légről, gyakorlatilag az egész járásból csatlakoznak hozzánk. Nagymegyer és környéke, Ekecs, Csilizradvány már automatikusan bekapcsolódik”

– mondta el Ollé Sándor, a Nagymegyeri Csigák Turisztikai Klub elnöke.

„Ollé Sándor, édesapám volt a fő szervezője ennek a túrának, mely most, még 40 évvel később is a járási turisztikai szezon nyitása. Ez persze ma már nem így van, mert most már télen-nyáron megyünk, de a szezonnyitó túra hagyományát máig őrizzük. Idén pontosan 44. éve kezdtük meg a túrát, a Sanyi bácsi-Emléktúra pedig 14 éves”

– tette hozzá az elnök. A kirándulás után gulyással vendégelték meg a tagokat, aminek már kora reggel nekifogtak, hogy a délután 2 óra körül visszaérkező fáradt csapatnak egy-egy tál meleg étel is jusson. De nem éheztek a gyalogtúra és a biciklitúra közben sem, ugyanis Füzes környékén, a kanális partján tartották pihenőjüket, ahol füstölt- és főzőkolbásszal, valamint szalonnával és különféle frissítőkkel, vízzel, teával, kávéval kínálták őket.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »