Megkezdik szolgálatukat a Billings születésszabályozási módszer első itthon képzett oktatói

Az oktatási gyakorlat teljesítésével és a Billings Központ Oktatási Bizottsága előtt tett záróvizsgával 23 nemzetközileg akkreditált Billings Ovulációs Módszer oktató kezdheti el munkáját a Kárpát-medencében, segítve ezzel a házaspárokat és családokat, valamint a lelkipásztorok munkáját.

A Magyarországi Billings Központ és a Fília Alapítvány Nyíregyházán két képzés lezárásaként adta át az oktatóképzős hallgatók oklevelét február 8-án. A levelező és konzultációs képzéseket végzettek közül tíz résztvevőt támogattak a Katolikus Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítségével megvalósuló Természetes gyermekáldás című projekt keretében.

Körmendy Mária orvos, az oktatási bizottság elnöke háláját fejezte ki azért a csodáért, hogy a Billings házaspár 1992-es szegedi látogatásának és az azt követő évek munkájának eredményeként megvalósulhatott ez a nap, továbbá szakmai tanácsokkal látta el az új oktatókat. Megyeri Valéria orvos „történelmi pillanatnak” nevezte az ünnepet, és megköszönte az oktatók szüleinek, házastársának és családjainak a hátteret és áldozathozatalt, amellyel támogatták a képzést és támogatni fogják e küldetést. Lukács Krisztina Janka, a Billings Központ vezetője, aki mintegy „osztályfőnökként” támogatta, kísérte az oktatójelölteket, köszönetét fejezte ki mindenkinek, akinek szerepe volt ebben a munkában, és útravalóként egy Billings-logóval hímzett táskát adott át minden oktatónak. Szenes István SFV, a Billings Központ lelki vezetője a hálaadó szentmisében elmondta, hogy „most közösség született”, a „magyar Billings Család”, külön megköszönte határon túli paptársának azt a lelkesedést és nyitottságot, amellyel elvégezte a képzést, végül pedig lelki útravalóval látta el az oktatókat.

Mi is a Billings Ovulációs Módszer (BOM)? Evelyn Billings professzor asszony szavait idézve: „Egy olyan új ismeret a női test működéséről, amelyre minden nőnek szüksége van”.

Az oktatók segítségével a nők megismerik saját termékenységüket, időben felismerik a lehetséges betegségeket. A BOM azonban nemcsak az egészség megőrzésére használható, de meghittebbé is teszi a párok kapcsolatát, fejleszti a kommunikációt. Kölcsönös tisztelet alakul ki férj és feleség között, amint a nő megérti termékenységét, a férfi pedig megismeri a nő testének csodálatos működését és értékeli azt.

Hírdetés

Ez a módszer a születésszabályozás leghatékonyabb, legegyszerűbb és legtermészetesebb módszere. Megtanítja a nőnek, hogy mi az egyetlen specifikus jel a szervezetében, amely előre jelzi a termékeny időszakot és a ciklus legtermékenyebb napját, ezáltal segít elérni a várva várt gyermekáldást, vagy elhalasztani, elkerülni a fogamzást. Mindezt több mint ötven évnyi tudományos kutatás igazolja. A módszer különösen nagy segítség a hívő házaspárok számára, akik ezáltal jobban megértik a házasság szentségét és örömtelien, tisztán, boldogan tudják megélni a krisztusi tanítást házasságukban.

A Magyarországi Billings Központ vezetőinek célja, hogy oktatóik révén minél több fiatal nő, jegyespár, házaspár és családokkal, fiatalokkal foglalkozó szakember megismerje a Billings Ovulációs Módszert. Az első végzett oktatók listája hamarosan elérhető lesz a központ honlapján.

Forrás: Nadrai Gergely Klaudia/Magyarországi Billings Központ

Fotó: Magyarországi Billings Központ

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »