Megkérdezték milyen magas, erre hátba lőtte őket

Megkérdezték milyen magas, erre hátba lőtte őket

Egy férfi lelőtt két tizenévest Chicagóban, mert megkérdezték tőle, hogy milyen magas. 

Azon a hétvégén, amikor a két tizenéves meghalt összesen 104 embert lőttek meg, ebből 12 kiskorú volt, és összesen 13 halálos áldozata volt a Chicagóban városszerte lezajló lövöldözéseknek.

A beszámolók szerint a 17 éves Jasean Francis és a 16 éves Charles Riley egy harmadik barátjukkal együtt mentek el édességet vásárolni a közeli kisboltba június 20-án. Itt találkoztak össze későbbi gyilkosukkal, a 19 éves Laroy Battle-lel, akit azzal haragítottak magukra, hogy megkérdezték milyen magas. Battle ezután követni kezdte a fiatalokat, míg délután 5 óra körül beértek egy közeli sikátorba, ahol egy lövéssorozatot adott le rájuk.

Hírdetés

Francist a hátán, a mellkasán és a balkezén találta el, Rileyt a hátán és a ballábán, a harmadik tinédzser pedig megmenekült a halálos támadástól. Bár Francist és Rileyt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni őket. Ismerősök beszámolója szerint az áldozatok „nagyon jó gyerekek voltak, kiváló családokból”.

– nyilatkozta Brendan Deenihan, a helyi nyomozó hatóság vezető helyettese. Hozzátette:

A körülbelül 190 centi magas Battle-t később közterületi kamerák felvételei alapján azonosították be a helyi lakosok segítségével. Letartóztatását követően beismerte, hogy ő látható a felvételeken, azonban nem tudta megmondani, hogy mi volt a gyilkosság indítéka. Az kiderült, hogy a férfit korábban már háromszor letartóztatták és egyszer börtönbüntetésre ítélték illegális fegyverhasználatért.

A két tizenéves meggyilkolásának hétvégéjén összesen 104 embert lőttek meg, ebből 12 kiskorú volt és összesen 13 halálos áldozata volt a Chicagóban városszerte lezajló lövöldözéseknek. A kiskorú áldozatok között az egyik egy egyéves csecsemő, valamint egy 10 éves kislány volt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »