Megkérdezték az őslakosokat, akik szerint túl sok a bevándorló és terroristák is lehetnek közöttük

A menedékkérők legfontosabb célországaiban élő emberek többsége úgy véli, a bevándorlók túl sokan vannak, és csak a megkérdezettek ötöde tartja pozitívnak a jelenlétüket – derül ki egy hétfőn közzétett tanulmányból.

A kutatás 22 országra terjed ki. Az összes megkérdezettet tekintve 49 százalék véli úgy, hogy a bevándorlók túl sokan vannak. Olaszországban viszont 65 százalék, Belgiumban 60 százalék, Franciaországban 57 százalék, Németországban 50 százalék, az Egyesült Királyságban 49 százalék véli így.

A válaszadók 20 százaléka gondolja azt, hogy a bevándorlók pozitív hatással vannak országukra. A legnagyobb arányban éppen abban az Egyesült Királyságban vélik így – 35 százalék – ahol a választók a nyáron nem utolsó sorban éppen az európai uniós bevándorlók miatt döntöttek úgy, hogy kilépnek az EU-ból. Spanyolországban 20 százalék, Németországban 18 százalék, Franciaországban és Belgiumban pedig alig több mint minden tizedik ember gondolja úgy, hogy a bevándorlók jót tesznek az országnak.

 „A többi között a Földközi-tenger partjaira érkező menekültekről szóló képsorok felerősítik az ellenőrizetlen migrációs jelenségektől való félelmeket Európa legtöbb országában, és a legfőbb kérdés az, hogy tudnak-e a bevándorlók integrálódni”

– húzta alá Yves Bardon, a felmérést készítő Ipsos programigazgatója. Bardon arra is kitért, hogy azokban az országokban, ahol nagyobb a munkanélküliség, többen tartanak attól, hogy a bevándorlók elfoglalják a kevesebb képzettséget igénylő állásokat.

A megkérdezettek többsége, 61 százalék van azon a véleményen, hogy a menedékkérők soraiban terroristák is beszivárognak az országba. Franciaországban, Olaszországban és Németországban az emberek több mint kétharmada gondolja így.

A felmérést az Ipsos interneten keresztül készítette június 24. és július 8. között. 16 040 embert kérdeztek meg a 16 és 64 év közötti korcsoportból.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »