Megkapta a magáét Kövér a német fociválogatottól

Kövér László fideszes házelnök egy jászberényi lakossági fórumon hozta fel példának a német válogatottban játszó Özilt arra, hogy a migránsok integrációja nem működik, és még a pozitív példák is „ordas hazugságok”. A fociválogatott válaszolt.

Kövér még kedden ment neki a török származású Mesut Özilnek egy, a kvótareferendum kapcsán tartott lakossági fórumon. A német futballválogatottban játszó játékos ugyanis szerinte annak a példája, hogy az integráció csak látszólagos, a meccsek elején Özil „tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”, és Németországban született német állampolgárként is töröknek érzi magát.

Hírdetés

A 168 Óra megkereste a német labdarúgó-szövetséget, akik úgy válaszoltak: tiszteletben tartják bárki véleményét, de nem értenek egyet Kövérrel, mert szerintük a német labdarúgó-válogatott éppen arra példa, hogy miként lehet sikeres az integráció.

„A játékosok azonosulnak Németországgal és értékeivel, és a pályán mindent beleadnak az országért. A foci egyesíti az embereket, függetlenül azok nemétől, életkorától, etnikai hovatartozásától, vallási meggyőződésétől vagy bőrszínétől. A toleráns és nyílt társadalom jellemzője, hogy meghagyja minden embernek a szabad választást azzal kapcsolatban, hogy akarja-e énekelni a himnuszt vagy sem. A himnusz éneklése önmagában nem fokmérője annak, hogy valaki milyen közel érzi magához a hazáját, és milyen erősen azonosul vele.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »