Megjött Mészárosék nagy bejelentése

További 7,47 százalékos részvénycsomagot szerez Mészáros Lőrinc, Felcsút Orbán Viktorhoz ezer szállal kötődő polgármestere az Opimus Group Nyrt.-ben – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Így a politikus tulajdonhányada 24,37 százalékra nő a cégben, a Konzum PE Magántőkealap pedig kötelező nyilvános vételi ajánlati eljárást fog lefolytatni. Az ügyre még a Gazdasági Versenyhivatalnak is rá kell bólintania.

Hírdetés

Az Opimus részvényeinek kereskedését már csütörtökön felfüggesztették, a Konzuméit csak ma. Ez egyébként bevett eljárás olyankor, amikor az árfolyamot jelentősen befolyásoló bejelentésre készülnek.

Korábban az Opimus tulajdonában lévő Opimus Press vásárolta meg a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt. A lapot aztán gazdasági, fenntarthatósági okokra hivatkozva szüntették meg, és a korábbi felvetésekkel ellentétben nem indították újra.

Megírtuk: az Opimus Group Nyrt. 16,9 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg Mészáros Lőrinc. Ugyancsak tulajdonos lett az Opimusban a Konzum Management Kft., mely a részvények 14 százalékát vette meg – és amelyben a felcsúti polgármester a múlt héten 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »