Megjött az első ellenzéki vélemény a veszélyhelyzet kiszélesítéséről – a Mi Hazánktól

Megjött az első ellenzéki vélemény a veszélyhelyzet kiszélesítéséről – a Mi Hazánktól

A jobboldali ellenzéki párt részletesen leírja, miért nem fogják támogatni a parlamentben az alkotmánymódosítást.

Nem támogatja a veszélyhelyzet kiszélesítését célzó alaptörvény-módosítást a Mi Hazánk – olvasható a párt pénteki közleményében. Ismert, a változtatás a veszélyhelyzet jogállásának kiszélesítését célozza szomszédos országokban zajló háborús helyzetekre való hivatkozással.

Hírdetés

„A koronavírus után új apropót keres a kormány, hogy rendkívüli jogrendben, korlátozások közt tarthassa az embereket, de a Mi Hazánk Mozgalom rávilágít annak álságosságára” – fogalmaz a közlemény.

A háborús veszélyhelyzet kihirdetése a párt szerint fegyveres készülődést is jelentene, diplomáciailag is rossz üzenete lenne, inkább a külföldi NATO-harccsoportokat Magyarországra beengedő kormányhatározatot kellene a Mi Hazánk szerint visszavonni, „mert hazánk katonai felvonulási területté tétele okoz igazi veszélyhelyzetet hazánkra nézve”.

„Miután a kormány korábbi ígérete ellenére mégis engedélyezi a NATO-csapatok hazánkba telepítését az amerikai-orosz háború keretében, a Mi Hazánk maradt az egyetlen párt, mely Magyarország függetlensége mellett szót emel. Idegen haderőknek nincs helyük hazánkban, Magyarország a magyaroké!” – folytatódik a közlés, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy Ukrajna nem NATO-tag, ezért vele kapcsolatban katonai kötelezettség nincs, ráadásul Ukrajna „a kárpátaljai magyar nemzetrésszel szemben elnyomó politikát folytat”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »