Megjött a minisztérium válasza, miért kevés a szabad oltási időpont a magyar járásokban

Megjött a minisztérium válasza, miért kevés a szabad oltási időpont a magyar járásokban

Portálunk a szlovákiai sajtóban egyedüliként számolt be arról, milyen furcsaságok tapasztalhatóak a vakcinációra rendelkezésre álló szabad időpontok kapcsán. Felvettük a kapcsolatot az egészségügyi tárcával, hogy tisztázzák, miért feltűnően kevesebb a szabad időpont a Dunaszerdahelyi, Galántai, Komáromi vagy Érsekújvári járásokban. Megjött a válasz!

Pénteken este megkaptuk az Egészségügyi Minisztérium válaszát arra a kérdésre, milyen kulcs alapján osztják el a rendelkezésre álló oltóanyagot, és hogyan fordulhat elő, hogy az ország legnépesebb járásai közé tartozó dél-szlovákiai járások miért nem tudnak szabad időpontot biztosítani az arra jogosult lakosoknak? A rövid válasz úgy hangzott,

Hírdetés

Azt, hogy mit jelent az oltási stratégia, nem részletezték. Megtudtuk viszont, hogy összesen 255 972 ember kapott első oltást és hogy csütörtökön 3 992 személyt oltottak be. Továbbá, hogy második oltást 88 478 személy kapott már, konkrétan csütörtökön 6 578-an.

Megtudtuk azt is, hogy a jelenlegi állás szerint március végéig 370 ezer adag Pfizer, 98 ezer Moderna és 399 ezer AstraZeneca oltóanyag beérkezése várható.

Minden beoltottnak, illetve a tavasszal még beérkező vakcinának természetesen nagyon örülünk, azt viszont továbbra sem sikerült megtudni, hogy a legnagyobb lakosságszámú dél-szlovákiai járások miért tartanak szinte folyamatosan zárt időpontokat, míg sok északi és keleti járás napok óta kínál szabad lehetőségeket.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »