Megjelent az Új Ember 2023. július 23-i száma

Megjelent az Új Ember 2023. július 23-i száma

Az Új Ember idei harmincadik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe, mely elérhető a templomokban, az újságárusoknál és előfizethető szerkesztőségünk terjesztési osztályán.

„Öröm, hogy idén közel esik egymáshoz a nagyszülők és idősek világnapja, valamint az ifjúsági világnap; mindkettőnek a témája Mária „sietsége” Erzsébet meglátogatásakor, s így ez a két világnap arra sarkallhat bennünket, hogy elgondolkodjunk a fiatalok és az idősek közötti kötelékről.” – írja Ferenc pápa a nagyszülők és idősek 3. világnapjára kiadott üzenetében, amit a 2. oldalon olvashatnak.

A 41. Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot idén július 13. és 16. között rendezték meg „Veled van az Úr!” mottóval. A találkozó első napjára látogattunk el. Riportunkat a 3. oldalon találják.

Jézus Szent Vérének ünnepét kétnapos búcsúval ünnepelték július 8-án és 9-én a bátai kegytemplomban. Az ünnepi szentmisét a búcsú második napján Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be Nyúl Viktor, a kegyhely plébánosa koncelebrálásával. Beszámolónk az 5. oldalon olvasható. Ugyanitt található a Szeged-Csanádi Egyházmegye jubileumi ifjúsági táboráról írt cikkünk.

Család rovatunkban a Váci Egyházmegyei Karitász, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye táboráról olvashatnak.

Hírdetés

Negyvennégy év egyházépítő, eredményekben gazdag szolgálata alapján az a hitvallása, hogy a testvérekkel összefogva, a jézusi szeretetközösségben lehet csak előre haladni, és a Jézussal megélt kapcsolat segíthet bennünket abban, hogy emberek maradjunk. Ezt a szeretetközösséget éli és kínálja fel mind a mai napig a 70. születésnapját hamarosan ünneplő Jávorka Lajos atya. A vele készült beszélgetés a 9. oldalon található.

A 11. oldalon két újmisés ferences szerzetespapot mutatunk be: Juhos Gergely Benjamint és Radványi Antal Gergely Atanázt.

Mértékadó kulturális mellékletünkben nyárközepi beszélgetést olvashatnak Bori Réka és Koltai-Nagy Balázs színművészekkel.

Halmai Tamás és Mózes Huba jegyzeteit az 5. oldalon találják. Előbbi Gyurkovics Tibor, utóbbi Lövétei Lázár László egy-egy versét hozza közelebb az érdeklődőkhöz.

E mellett az új Indiana Jones filmet és a Yellowstone sorozatot is górcső alá vettük.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »