Megjelent a Rebellió!

Barátaim, olvasóim és más derék emberek!
Megjelent első regényem, a „Rebellió”, második, javított, átdolgozott kiadása.
Sokat dolgoztam rajta, mert bár az alapötlet kiváló volt – egy abszurd, szatirikus regény, mely a 80-as évek pesti undergroundjában játszódik -, rengeteg felesleges rész is belékerült az első kiadásba anno 2009-ben –  nem beszélve arról, hogy tördelési hiba folytán az egyik fejezetből két teljes bekezdés egyszerűen kimaradt.
No, de a munka mindig elnyeri gyümölcsét. Javítottam, szerkesztettem, új részekkel bővítettem, a feleslegest pedig töröltem. Leadás előtt aztán átolvastam, s önkéntelenül csettintettem a nyelvemmel.
„Hát, ez piszok jó!” Ez csúszott ki a számon, s nem szívtam vissza.
Miért is tettem volna? Ami igaz, az igaz.
Kedvcsinálónak közzéteszem a borítóját.
Eb ura fakó és hinnye!
(rendelés és érdeklődés: [email protected])

Hírdetés

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normál táblázat”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
„Minden fellépés után bizakodva indultunk hazafelé.Másnap reggel aztán bekapcsoltuk a tévét, és legnagyobb ámulatunkra ugyanaz ahíradó ment, mint tegnap.Elhaladtunk az újságos előtt, és mégmindig ott virított a Népszabadság fejlécén: „A Magyar Szocialista MunkáspártKözponti lapja”.Nem értettük a dolgot.Megírtuk a „Sötét hatalom korszaka”című dalunkat, a próbán elő is adtuk, s biztosak voltunk benne, ez majd véglegbetesz „ezeknek”. Ám amikor a rádió reggeli kommentátora így kezdte mondókáját:„Bányász Rezső elvtárs a vasas szakszervezetek második kongresszusánkijelentette…”, Szomszéd sírógörcsöt kapott. Úgy kellett megvigasztalnom.”
(Ébredő kétségek)
  Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normál táblázat”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} PozsonyiÁdám (1969) regénye ravasz könyv. A felszínenegy abszurd és szürreális elemekkel tűzdelt történet, mely a 80-as évek pestiundergroundjában játszódik. Az első magyar punk-regény. Ám ha mélyebbre ásunk,a szerző az un. „lázadás” és a különféle szubkultúrák valódi arcát mutatja be,és a mai modern ember életképtelenségéről mond ítéletet.


Forrás:pozsonyiadam.blogspot.com
Tovább a cikkre »