Megjelent a Magyarul a családban pályázat

Megjelent a Magyarul a családban pályázat

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) honlapján július 11-én megjelent a Magyarul a családban című családtámogatási program pályázati felhívása a 2024/2025-ös tanévre. A beadási határidő szeptember 5. Az MMÖNK a támogatást a szülő által fizetett teljes kedvezményes óvodai díjra nyújtja.

Az MMÖNK Tanácsa a 2024 július elején megtartott levelezőülésén elfogadta a 2023/2024-es tanévi program meghosszabbítását 2024. augusztus 31-ig, illetve a családtámogatási program megvalósításáról szóló új szabályzatot. A támogatásra azok a szülők/gondviselők pályázhatnak, akik állandó szlovéniai lakcímmel rendelkeznek, és gyermekük valamely muravidéki kétnyelvű óvodai tagozat tagja, továbbá vállalják, hogy gyermekük a jövőben a magyar nyelvet anyanyelvi szinten fogja tanulni az általános iskolai tanulmányai befejezéséig. Tehát nem nyújthat be pályázatot az a szülő, aki nem rendelkezik állandó szlovéniai lakcímmel, továbbá nem jogosult érvényesíteni az óvodai díjra nyújtott községi és az illetékes szociális ügyintéző központ által elbírált állami támogatásokat.

Az MMÖNK a támogatást a szülő által fizetett teljes kedvezményes óvodai díjra nyújtja. Forráshiány esetén a támogatás arányosan csökkenhet. A támogatás a 2024. szeptember 1. és 2025. augusztus 31. közötti időszakra vonatkozik.

Hírdetés

Az MMÖNK a támogatott szülővel/gondviselővel szerződést köt. A szülő/gondviselő kötelezettséget vállal arra, hogy gyermeke a magyar nyelvet az általános iskolai tanulmányai befejezéséig anyanyelvi szinten tanulja. Amennyiben a támogatott nem tesz eleget a szerződésben vállaltaknak, a támogatást köteles teljes összegben visszafizetni. A pályázati adatlap az MMÖNK honlapjáról (www.muravidek.si) tölthető le. A pályázat további feltételeit a Magyarul a családban című családtámogatási program szabályzata határozza meg. A szabályzatot a www.muravidek.si honlapon lehet megtekinteni.

Az adatlapot és a mellékleteket postai úton, ajánlva, „MAGYARUL A CSALÁDBAN” megjelöléssel kell a támogató címére elküldeni A pályázatot személyesen leadni nem lehet. A pályázat benyújtásának határideje: 2024. szeptember 5. Ezt követően a 2024/2025-ös tanévre a pályázatok benyújtása folyamatos 2025. július 15-ig. Az adott hónap 15. napjáig benyújtott és pozitívan elbírált pályázat esetén a támogatás a következő hónap 1. napjától érvényes.

A családtámogatási program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Forrás: nepujsag.net

The post Megjelent a Magyarul a családban pályázat appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »