Megjelent a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program új felhívása

Megjelent a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program új felhívása

Megjelent a diaszpórában élő magyarságot segítő Kőrösi Csoma Sándor Program és a Kárpát-medencei szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor Program új pályázati felhívása – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága.

A 2024/2025. évi felhívás keretében a Kőrösi Csoma Sándor Program esetében az északi félteke országaiba lehet pályázatot benyújtani, a Petőfi Sándor Program keretében pedig a szomszédos országok szórványmagyar vidékeire utazhatnak ösztöndíjasok.

A friss felhívások kapcsán közösségi oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár úgy fogalmazott: „A Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program a nemzetpolitika zászlóshajói. Célunk ezekkel a programokkal, hogy kiküldött ösztöndíjasokon keresztül segítsük a világ különböző pontjain diaszpórában és szórványban élő magyar közösségeket. A két program keretében már több mint 1000 ösztöndíjasunk teljesített szolgálatot Kanadától Új-Zélandig.”

Hozzátette: „Várjuk mindazok jelentkezését, aki a nemzet iránt elkötelezett, 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok (akár Magyarországról, akár a határon túlról), jártasak a közösségszervezésben és úgy érzik, van olyan tudásuk, amit átadhatnak a diaszpórában és szórványban élő magyar közösségeknek.”

cserkésztevékenység, hagyományőrzés (népzene, néptánc, népi kézművesség), oktatói és nevelői munka, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenység ellátása.

Hírdetés

A Kőrösi Csoma Sándor Program friss felhívásának célterületei: Amerikai Egyesült Államok, Európa (Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország), Izrael, Kanada és Törökország. A Petőfi Sándor Program célterületei: Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Az új programszakaszban a két program keretében összesen 125 fő vehet részt.

A felhívás és a jelentkezés további részletei a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvashatóak.

Potápi Árpád János államtitkár új felhívással kapcsolatos videója IDE kattintva érhető el.

(A Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság sajtóközleménye)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »