Megismételhetik az osztrák választásokat (Die Presse); törvénytelen szaúdi pénzek Clintonnénak

Megismételhetik az osztrák választásokat (Die Presse); törvénytelen szaúdi pénzek Clintonnénak

stichwahl

A párizsi nők fele úgy öltözködik, hogy ne tapogassák a metróban (Le Parisien); Nem, kedves Zöldek, a bevándorlás nem emberi jog (Die Welt!)

 

DIE PRESSE

„Ha csak egy része ténynek bizonyul azon panaszok közül, amelyekkel az Osztrák Szabadságpárt  élt a levélszavazatok megszámolása ügyében, kézzelfogható közelségbe kerül a szavazás érvénytelenné nyilvánítása”, írja a vezető osztrák lap. Az alkotmánybíróságnak legkésőbb július 6-án kell döntenie, tehát két nappal Van der Bellen elnöki eskütétele előtt.

THE SUN

2009 óta ötmillió migráns kapott EU állampolgárságot és ezek mindegyike bármikor választhat úgy, hogy Nagy-Britanniában él”, foglalja össze jelentése lényegét a brit bulvárlap, amely sorsdöntően fontosnak tartja, hogy a szigetország lakói június 23-án a kilépésre szavazzanak. Az EU erre vonatkozó adatai szerint az 5 millió közül százezer marokkói, 41 ezer albán és 37 500 török is van.

*             *             *

10 ok, ami miatt a Brexitre adott szavazat erősebbé és jobbá teszi Nagy-Britanniát” címmel a cikk pontokba szedte az EU-ból való kilépés fő előnyeit. Ezekben szerepel az, hogy az Egyesült Királyság így megszabadulna az eszement döntéseket hozó európai bíróságtól és nem folytatódna az ország részvétele egy percenként pozíciót vesztő amalgámban, amelyre jellemző, hogy amikor Nagy-Britannia 1973-ban csatlakozott az EU-hoz, a tagországok együttesen a világgazdaságban 36 %-kal részesedtek. Ez ma 17 %-ra zuhant. És akkor Nagy-Britannia nem lesz részese egy mind nagyobb nemzetek fölötti hatalmat magához ragadni akaró szuperállamnak. A lap egy másik, csak a nyomtatott kiadásban „Mások boldogan kereskednek majd velünk” címmel megjelent cikke további érveket sorol a kilépés mellett és idézi az Economists for Brexit, egy nyolc vezető, független közgazdászokból álló csoport véleményét a kilépés előnyeiről, amelyből kiderül, semmiféle Armageddon (végpusztulás) nem vár Nagy-Britanniára, mint azt hazudja a kormány „félelmi projekt” kampánya. Az EU gazdaságpolitikája az, amely katasztrófát okoz. Az EU déli országaiban az ifjúsági munkanélküliség aránya a „sztratoszférába” emelkedett. A brüsszeli protekcionista politika – mint a közös mezőgazdasági politika – a háztartásonként a boltokban kifizetett árakat 40 fonttal növelik. Egyedül 2015-ben az Egyesült Királyságnak 12,9 milliárd fontjába került uniós tagsága. A Brexit viszont növelné az életszínvonalat, csökkentené a munkanélküliséget és növelni a termelést, mondják az idézett közgazdászok. Akik a maradás mellett érvelnek, állásuk, befolyásuk és zsebük miatt teszik. Ezek a lobbisták és a rendszer fenntartói, illetőleg annak bürokratái.

FINANCIAL TIMES

A globális terjesztésű lap – melynek képviselői rendszeres résztvevői a Bilderberg-csoport üléseinek – fő helyen közli a „Nagy-Britanniának az EU-ban maradásra kell szavaznia” című, apokaliptikus hangvételű cikkét, mert, érvel, a referendum tétje az egész nyugati világ összetartozása. „A kilépésre szavazás visszafordíthatatlan, súlyos csapást mér az 1945 utáni liberális világrendre”. Nagyon rossz a helyzet a meghasadt Nagy-Britanniában: „Az érzelmek tromfolják az érveket. A kikeresztelkedett populisták mennydörögnek az establishment ellen.” A referendum-kampány „értékek közötti verseny: a liberális nemzetköziség és egy beszorult nacionalizmus között”

EURACTIV

(Háttér: az uniós szakportálokon is hirtelen felfedezték, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nem teljesen kerek. Attól a pillanattól fogva, amikor bejelentette, Putyinnal találkozik a most kezdődött szentpétervári  Nemzetközi Gazdasági Fórumon.)  Az Euractiv cikke idézi Marina Kaljurand észt külügyminisztert, aki kijelentette, reméli, hogy Juncker az EU-orosz kapcsolatokat illetően az EU általában elfogadott álláspontjai alapján tárgyal, és elsősorban arra használja jelenlétét, „hogy felhívja Moszkvát, tartsa be nemzetközi kötelezettségeit, ami az európai biztonságot és emberi jogokat illeti és fejezze be Ukrajnában agresszióját és a Krím-félsziget törvénytelen annektálását”. A fórumon ott lesz az ENSZ főtitkár is, valamint több mint 800 kormánypolitikus és üzleti vezető. Ott lesz Nicolas Sarkozy volt francia elnök is, aki ma „Merre Európa?” címmel tart bevezető előadást. Sarkozy az AFP francia hírügynökségnek kijelentette, „Nincs szükségünk egy újabb hidegháborúra”. Holnap, pénteken, Matteo Renzi olasz miniszterelnök Putyinnal a pódiumon arról fog beszélgetni, hogy miként lehet hasznot húzni az új globális gazdasági valóságból. Olaszország a fórum idei díszvendége. Ott lesznek a Pirelli, az Eni, a Finmeccanica, a Barilla és több más olasz multinacionális cég vezetői is.

Hírdetés

 

THE WALL STREET JOURNAL

„Törökország blokkolja a NATO Égei-tengeri misszióját” címmel a globális terjesztésű lap arról ír,  hogy míg az USA, Nagy-Britannia és Németország ki akarja terjeszteni a szervezet haditengerészeti misszióját az Égei-tengerre az embercsempészet megakadályozására, Törökország akadályozóan lép fel és véget akar vetni a műveletnek. A NATO hadihajói négy hónappal ezelőtt kezdték meg járőrözésüket az Égei-tenger északi részén fekvő Leszbosz és Kiosz szigeteknél egy német segítséggel létrejött megállapodás alapján. Ankara most blokkolta azt a NATO-szándékot, hogy a műveleteket dél irányában, Kosz és Szamos szigetek felé kiterjesszék.  A t örökök szerint a misszió elérte célját és már júliusban be kell azt fejezni. A török parlament NATO-ügyekért felelős képviselője azt mondta, a NATO jobban tenné, ha szövetségeseit védené. Törökország és Románia arra ösztökéli a NATO-t, hogy a Fekete-tengerre küldjön hadiflottát „az orosz terjeszkedés ellen”.

POLITICO

Hogyan bujtogatja Izrael a palesztinokat erőszakra” címmel a fősodratú amerikai portál európai kiadása teljes mértékben a szélsőséges megszálló Izraelt teszi felelőssé a palesztin erőszakért. Gyakorlatilag, írja, Izrael az egyetlen demokratikus ország a világon, amely olyan területeket száll meg, ahol az ottani embereknek minden jogát elveszi, azokat életük minden pillanatában nyomorgatja; a palesztinok ellen kollektív büntetést alkalmaz, ok nélkül börtönbe veti őket. Az Izrael elleni erőszak nem fog véget érni addig,ameddig ez az elnyomó rendszer létezik és az Egyesült Államok évente több millió dollár katonai segéllyel támogatja…”

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Szaúd-Arábia komoly összegekkel finanszírozza Clintonné kampányát, de a Clinton Alapítvány a Perzsa-öböl számos más országából is kap pénzt, jelenti a német gazdasági-politikai hírportál. „Nyilvánvaló a szoros kapcsolat a szaúdi királyi ház és Clintonék között”. De támogatja az alapítványt Hollandia és Norvégia is. Miközben az amerikai választások finanszírozásáról szóló törvény tiltja azt, hogy külföldi kormányoktól pénzt fogadjanak el.

*             *             *

A Nyugat gazdasági frontot épít fel Kína ellen” címmel a cikk arról számol be, hogy Kína most átalakítja gazdasági modelljét: az olcsó tömegtermelést felváltja az innováció és szolgáltatások. amitől fél a Nyugat, mely arról panaszkodik, hogy a kínai cégeket az állam támogatja, miközben a nyugati cégek ottani terjeszkedése elé Peking akadályokat emel. A nagy kérdés az, hogy az EU elismeri Kínát piacgazdaságnak, melynek következtében exportját nem érné megkülönböztetés.

LE PARISIEN

„Épületes”, írja a párizsi napilap, hogy minden második nő úgy öltözik, hogy ne tapogassák a metróban. Vagy taxiba ül. A nőknek már 87 %-a esett áldozatul a zaklatásnak a tömegközlekedésen, olvasható. A megkérdezettek 54 százaléka nem használja bizonyos időkben a tömegközlekedési eszközöket, mert fél a zaklatástól. (Mint a balliberálisoktól tudható: az integráció sikeres.)

DIE WELT

„Nem, kedves Zöldek, a migráció nem emberi jog” címen a német lap azzal kezdi a korlátlan bevándorlás mellett kardoskodó környezetvédőket, hogy egyben igazuk van: nincs biztos eredetország. Még Luxemburg és Svájc sem az, amely nehézzé tette a német adócsalók életét. De a zöldek szerint még a szegénység előli bevándorlás is emberi jog. Sajátos, hogy e zöldek, akik úgy aggódnak az emberi jogokért a Maghreb-országokban, csak nevetgélnek, amikor Düsseldorfban és Kölnben migránsok egész városrészeket molesztálnak. (Új hangok a német sajtóban…)

*             *             *

Röhögve dobálnak aprópénzt brit szurkolók egy Lille-i vendéglő előtt az ott kolduló cigánygyerekeknek. (Videó mellékelve.)

Röhögve dobálnak aprópénzt brit szurkolók egy Lille-i vendéglő előtt az ott kolduló cigánygyerekeknek. (Videó mellékelve.)


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »