Mégiscsak nácik ezek a németek: szomorúságot okoztak egy derék férfiúnak csupán azért, mert bin Laden testőre volt

Mégiscsak nácik ezek a németek: szomorúságot okoztak egy derék férfiúnak csupán azért, mert bin Laden testőre volt

Őrizetbe vették a néhai al-Kaida-vezér, Oszama bin Laden Németországban élő volt testőrét hétfőn; a hatóságok a tunéziai férfi kitoloncolására készülnek: a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) felfüggesztette a férfi kiutasításának tilalmáról rendelkező korábbi bírósági határozatot, lehetővé téve visszaküldését Tunéziába – közölte a bochumi városvezetés szóvivője.

Mint mondta, a hatóságok jelenleg az egykori terroristavezér testőrének kitoloncolásán dolgoznak. A bochumi rendvédelmi hatóságok szerint a férfit akkor vették őrizetbe, amikor éppen eleget tett napi jelentkezési kötelezettségének az egyik helyi rendőrőrsön. A német adatvédelmi szabályokkal összhangban csak Sami A.-ként azonosított férfit terrorszervezetben eltöltött múltjára tekintettel az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium még áprilisban nyilvánította közbiztonságot veszélyeztető – vagyis a német biztonsági szolgálatok által merénylet elkövetésére képesnek, illetve hajlandónak tartott – személlyé.

Hírdetés

2017 áprilisában egy német bíróság megakadályozta a 42 éves tunéziai kiutasítását arra hivatkozva, hogy hazájában „jelentős mértékű valószínűséggel kínzásnak, embertelen bánásmódnak vagy megalázó bánásmódnak” lenne kitéve. A törvényszék ugyanakkor egy 2015-ben hozott ítéletében bizonyítottnak látta, hogy Sami A. 1999 végén és 2000 elején az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagja volt, s a szélsőségesek egyik afganisztáni táborában katonai kiképzést kapott, sőt egy ideig Oszama bin Laden testőrségének soraiban is szolgált.

A tunéziai férfi tagadta ezt, azt állítva: ebben az időszakban vallási oktatásban részesült a pakisztáni Karacsiban. Sami A. 2005 óta élt Bochumban feleségével és gyermekeivel. Családja korábbi értesülések szerint német állampolgársággal rendelkezik.

(MTI)

Korábban írtuk: Merkeléknek még bin Laden testőre is menekült – havi 1200 eurót kap, hogy dolgoznia se kelljen


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »