Mégis kik azok támogatják Kiss Lászlót?

Mégis kik azok támogatják Kiss Lászlót?

Úgy tűnik, egyhamar nem lesz vége a tavaly december 22-én kirobbant úszóbotránynak. Lassan már mindenki megszólalt az ügyben, és az is kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úgy állította múlt pénteken, nem érti, mi a botrány lényege, hogy előző este telefonon beszélt Kiss Lászlóval.

„Ha egyébként nem kérik ki a véleményemet, mondjuk egy országos bajnoki cím után sem kíváncsiak ránk, akkor most miért lett hirtelen fontos, hogy kiálljunk a szövetség mellett? Ha nem vagyok az úszósport fontos szereplője, akkor miért csak akkor kérdeznek, amikor ég a ház?” – tette fel kérdéseit el a Magyar Nemzetnek Czakó Csaba azzal kapcsolatban, hogy miért nem ért egyet a Kiss Lászlót és az úszószövetséget támogató dokumentum tartalmával. A vidéken dolgozó szakember szerint az ötszörös világbajnok – szerződéstépés ide vagy oda – hívószó és példakép, a gyerekek miatta is mennek az uszodába. Állítólag az úszószövetség vezető tisztségben dolgozó korábbi kiváló versenyzője kifejezetten biztatta a fiatalabb korosztályt, hogy osszák meg a Facebookon a Kiss László és a szövetség melletti kiállást.

Más forrásunk szerint maximum 35-40 e-mail címre érkezett a nyilatkozat, ami kevesebb, mint a fele a sajtóban megszellőztetett támogatók számának.

Kiss László a Nemzeti Sportnak adott interjúban – amelyet az úszószövetség sajtófőnöke, Csurka Gergely készített – 110 támogatót említett. Lapunk megkereste a nyilatkozat megalkotóját, aki továbbra sem kívánja nyilvánosságra hozni a névsort. A régi-új úszókapitány mellesleg újabb frontot nyitott: Kiss nem érti, miért segített a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Hosszú Katinka sajtótájékoztatójának szervezésében. A MOB válaszában határozottan rendet vágott. Hosszú egy tizenharmadik kerületi helyszínre tervezte az első szereplését, de az a MOB ünnepi közgyűlése miatt halasztódott. December 22-én valóban biztosította a helyszínt, de más egyébben nem állt Katinka rendelkezésére. Január 6-án Gyárfás Tamás kifejezett kérésére jelent meg a MOB-bal szemben levő étteremben Szabó Bence, a szervezet főtitkára.

Hírdetés

Kiderült, hogy Kiss Lászlót Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten csütörtökön, David Cameron látogatása után hívta fel telefonon és győzte meg a folytatásról. Ehhez képest a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban bevallotta, hogy nehezen tudja értelmezni a kialakult helyzetet, de felajánlotta a „jószolgálati képességeit”. Ezek szerint már a lemondása napján meggyőzte az úszókapitányt, amikor még nem tudott eligazodni az események között. De akkor mi volt az, amit másnap reggel nem értett…

Közben Hosszú Katinka elutazott Austinba versenyezni, eldőlt, nem vesz részt csütörtökön az év sportolója-gálán, pedig erős a gyanúnk, hogy a sportújságírók őt választották meg 2015 legjobb női sportolójának. Iron Lady a napokban a versenyzéssel foglalkozik, az úszószövetség nyilvánosságra hozta a január 6-i sajtótájékoztatón széttépett szerződéstervezetet, amiben semmi meglepő nincs az eddigiekhez képest.

Az ügynek – sajnos – még folytatása következik.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 01. 12.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »