Mégis beállhat Márki-Zay Péter mögé az MSZP

Mégis beállhat Márki-Zay Péter mögé az MSZP

Tóth Bertalan társelnök megindokolta döntését.

Az ellenzéki előválasztás második fordulójában Tóth Bertalan Márki-Zay Péterre voksolt. Az MSZP társelnöke közösségi oldalán azzal indokolta meg döntését, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjében látja a nagyobb esélyt, hogy képes jövőre legyőzni Orbán Viktort és a Fideszt. Emellett elkötelezett a jogállam és a demokrácia helyreállítása, a korrupció felszámolása, a társadalmi igazságtalanságok orvoslása és mindenkinek egyenlő esélyeket biztosító ország építése, valamint a jövő generációk érdekeinek védelme mellett a környezet- és klímavédelmi ügyek tekintetében – fejtette ki.

Hírdetés

Tóth Bertalan szerint az elmúlt napokban mindkét jelölt arra kérte az MSZP-t, hogy foglaljanak állást, kit támogat a párt. A társelnök azt írta, ezt ő megtette, és rendkívüli országos elnökségi ülést hívott össze annak érdekében, hogy a Márki-Zay Péter támogatásáról szóló állásfoglalást a vezető testület is erősítse meg.

A korábbi napokban, Karácsony Gergely visszalépése után több vezető szocialista politikus a DK-s Dobrev Klára mellá állt. Így tett többek között Hiller István, a választmány elnöke, Gőgös Zoltán parlamenti képviselő, Horváth Csaba, Zugló és Nemény András, Szombately polgármestere. Lendvai Ildikó viszont Márki-Zay Péterre voksolt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »