Megint Magyarországot szapulta az osztrák kancellár

Az osztrák kancellár már megint elemében volt. Mivel a menekültválság megoldására nincsenek épkézláb javaslatai, ezért inkább beállt egy kicsit a sorba Magyarországot rugdosni, az úgy is divatos mostanában. Közben azért a sógorok bőszen játsszák a határlezárósdit. Azt, hogy milyen rendszer alapján állítják le időnként a közlekedést, még nem sikerült kitalálnunk. Szerinte nagyon rossz volt nálunk a menekülteknek. Először talán inkább kimehetne, és megnézhetné, hogy ők milyen mocsokban fogadják őket.

Orbán felelőtlenül cselekszik, amikor mindenkit gazdasági menekültnek nyilvánít”, és „tudatosan az elrettentés politikáját alkalmazza”. (mondjuk így ez ebben a formában nem igaz (a szerk.)

Arra a kérdésre, igaza van-e Orbán Viktornak abban, hogy részben Németországot terheli a felelősség a menekültválságért, Werner Faymann azt mondta, hogy éppen ellenkezőleg, Angela Merkel nagyfokú felelősségtudatról tett tanúbizonyságot, és a legtöbb uniós tagországgal ellentétben Németország, Ausztria és Svédország „elismeri, hogy vannak háborús menekültek”, és kiáll a menedékhez fűződő jog mellett. Igen, hatalmasra, mivel azt mondta, hogy minden szírt befogadnak, azóta minden menekült szír lett és az összes 1999. január elsején született. Ráadásul így meghívólevelet küldött több százmillió embernek, tehát valóban nagyon felelős volt.

Elegük van a németeknek is

Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a konzervatív CSU elnöke élesen bírálta Angela Merkel kancellárt a Magyarországról elindult menedékkérők beengedése miatt a Der Spiegel című német hírmagazinban megjelent nyilatkozatában. A politikus egyben közölte, hogy meghívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a bajor tartományi törvényhozás (Landtag) CSU-frakciójának következő tanácskozására.

Németország most kezd szembesülni azzal, hogy mit jelent az, ha megérkezik 40 ezer menekült egy országba. Jellemző, hogy a Magyarországot rendre kioktató német zöldek által vezetett Baden-Württemberg tartomány egyelőre nem fogad több menekültet, mert beteltek a kapacitásaik. Pedig csak pár ezer jutott nekik, de már ennyitől is besokalltak.

A sógorok nem akarnak több menekültet?

Arra a felvetésre, hogy az osztrák belügyminiszter júniusban utasításba adta, hogy egyelőre ne dolgozzanak fel több menedékjogi kérelmet, az osztrák szociáldemokrata párt (SPÖ) politikusa elmondta, senki nem számított arra, hogy ennyire magasra emelkedik a menekültek száma.

Szerinte nagyon rossz volt nálunk a menekültek dolga

Kifejtette: eddig nagyjából 150 ezer ember érkezett Magyarországra, de a befogadóállomásokon csak néhány ezer embernek van hely, és „mindazok, akik továbbutaztak, arról számolnak be, hogy szinte semmit nem kaptak enni és nagyon rossz volt az orvosi ellátás”. Ennek kissé ellentmond, hogy csak az elmúlt egy hónapban, több mint 300 millió forintot költöttek a menekültek ellátására.

Hírdetés

Kiosztottak:    661.639 darab szendvicset,

    3.717 kilogramm felvágottat,

    18.000 kockasajtot,

    18.444 kilogramm kenyeret,

    22.063 darab konzervet,

    közel 2.000 kilogramm almát és banánt,

    valamint 524.962 palack félliteres ásványvizet biztosított az illegális bevándorlók számára.

A migránsok mindenhol ezt mondják, hogy nem kaptak ellátást. Most Németországban is rossz nekik, tehát a Svédországba akarnak menni. Egy idő után pedig majd rájönnek, hogy sehol sincsen kolbászból a kerítés.

Menekültek Ausztriában, mivel jobb, mint a Keleti pályaudvaron?

Csalódtak a menekültek Ausztriában

„A Keleti pályaudvar egy luxushotel ahhoz képest, ami a menekülteket Nickelsdorfnál fogadja. Mocsok, szemét mindenütt, olyan állapotok vannak, mintha egy hatalmas fesztivál ért volna most véget és elfelejtették volna eltakarítani a szemetet. A menekültek láthatóan meg is lepődnek ezen, nem ilyennek képzelték el Ausztriát.” – írja az Index.

Fotó: index.hu

 A kvótáktól várják a megoldást

Arra a kérdésre, elképzelhető-e a kvótaszabályok áterőltetése az EU-ban többségi döntéssel, Werner Faymannn elmondta, amennyiben a kvóták ellenzői nem hajlandóak kompromisszumra, meg kell próbálni minősített többséggel elfogadtatni a kezdeményezést, és „el kell gondolkodnunk szankciókról”, például támogatáscsökkentéséről a strukturális alapok esetében, amelyek forrásaiból mindenekelőtt a kelet-európai tagállamok profitálnak.

Arra már nem tért ki a kancellár, hogy hogyan döntenék, el ki melyik országba kerül. Talán neveket húznának ki egy kalapból? Vagy futóversennyel?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »