Megint lincshangulatban fogadta a mentőket egy kiscsalád – és még ők követelnek rasszistázva büntetőeljárást

Megint lincshangulatban fogadta a mentőket egy kiscsalád – és még ők követelnek rasszistázva büntetőeljárást

Nem látták el édesanyját a mentők, mert "roma" családhoz nem akartak bemenni – ezt állítja annak az asszonynak a lánya, akihez rosszullét miatt hívtak segítséget pénteken Budapesten. A család szerint a mentők – meglátva őket – már a lépcsőházból visszafordultak és elhajtottak. A Mentőszolgálat szerint a testi épségük védelme miatt mentek ki a házból, mert életveszélyesen fenyegették, szidalmazták és megfélemlítették őket. A nőt végül egy másik mentős látta el, már rendőri kíséret mellett – derül ki az RTL riportjából.

Péntek délután egy gyászoló család hívott mentőt egy XIII. kerületi társasházhoz – pár napja meghalt rokonukra emlékeztek a lakásban, amikor az egyik asszony rosszul lett. Lánya azt állítja: a mentők egy óra alatt értek oda, ezért amikor megjöttek, a lépcsőfordulóban várakozó rokonuk "sürgetni" kezdte őket.

A nagybátyám mondta, hogy siessenek, uraim, hát hol voltak ennyi ideig? Nagyon rosszul van a hölgy! Erre a mentős ránézett, és azt mondta, hogy »Cigányokhoz mi nem jövünk!«, és visszaindult a lépcsőn lefelé.

Így mesélte az udvarias rokonság és a rasszista mentők esetét Kwasnyi Nikolett, aki szerint a mentősök ezután visszaszálltak a kocsiba, mire a család egyik rokona utánuk szaladt, és elállta az autó útját. Ekkor hívták a rendőröket a mentők. A BRFK-tól a híradónak azt írták: a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt állították elő, mert

agresszív, támadó magatartást tanúsított a Mentőszolgálat munkatársaival szemben.

Pár perccel később egy másik mentőkocsi érkezett, de az már rendőri kísérettel.

Hírdetés

Az Országos Mentőszolgálattól a híradónak azt írták: a nőhöz riasztott mentőegységet szélsőségesen és agresszíven viselkedő emberek fogadták, akik durván szidalmazták, megfélemlítették és életveszélyesen fenyegették a mentőket. Ezért rádión azonnal segítséget kértek, a mentésirányító pedig – a protokollnak megfelelően – a testi épségük védelme érdekében arra utasította őket, hogy menjenek biztonságos távolságra a helyszíntől.

A család ügyvédje tagadja, hogy fenyegették és szidták a mentőket, és jogi lépést terveznek.

Mindenképpen panaszt fogunk tenni a mentők ellen, hiszen hogyha kiderül, hogy kellő ok nélkül tagadták meg a beteg ellátását, akkor ez akár a segítségnyújtás elmulasztásának minősített esete is lehet, ami büntetőeljárást vonhat maga után – mondta Barta Sándor, a család ügyvédje.

A mentők a híradónak azt írták: az első mentőegység 11 perc alatt a helyszínre ért. A rosszullétre panaszkodó asszonyt végül a másik mentőkocsi vitte kórházba, azóta már jól van.

Korábban írtuk: Hát persze hogy nem bűncselekmény az, hogy a mentősök nem akarták meglincseltetni magukat a cigányokkal


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »