Megint lezárta a határt Macedónia

Megint lezárta a határt Macedónia

A macedón hatóságok szerda délután lezárták a görögországi határátkelőket a migránsok előtt, így mintegy 2600 ember rekedt a határ görögországi oldalán – közölték a görög hatóságok.

Macedón részről egyelőre nem közölték a lépés okát. Macedónia ugyanakkor múlt héten két nap erejéig már lezárta Görögországgal közös határát a Nyugat-Európába igyekvő migránsok előtt, amit akkor a hatóságok elmondása szerint Szlovénia kérésére tettek.

Hírdetés

A balkáni ország novemberben már szigorított a határellenőrzésen, csak azokat engedi tovább, akik háború sújtotta övezetből, Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek. Mindenki másra gazdasági bevándorlóként tekint, akiknek így csak Görögországban marad lehetőségük menedékkérelem benyújtására. A múlt héten pedig a szkopjei vezetés tovább szigorított a szabályokon: közölte, hogy csak azokat a embereket engedik be Macedóniába, akik Ausztriát vagy Németországot jelölik meg úti célként.

A szerb-horvát határon szerb oldalán szerdán mintegy négyezer migráns fordult meg – jelentette az M1 tudósítója. Kétezer embert estig már továbbszállítottak, a többiek várják a Horvátországba induló vonatot. A várakozók között kisebb feszültség tapasztalható – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »