Megint Krekó

Megint Krekó

A vérbalos Petike nem ma kezdte a pályát, régi bajkeverő, méghozzá a tenyérbemászó fajtából.

 

Orbán Viktor az információmanipuláció révén a diktatúra tanítójává vált – tájékoztatja olvasóit a L’Obs oldalán megjelent dolgozatában Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója. Azt írja, a magyar miniszterelnök az elmúlt években exportálta „posztigazságrendszerének” módszereit, segítette a populista jobboldalt Olaszországban, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Franciaországban és másutt.

Elég gyengécske szöveg… Eddig nem az ment, hogy Orbán Viktor egy elszigetelődött jelentéktelen nulla? Most meg váratlanul nagy hatású lázító? Akkor igazából kicsoda?

 

Krekó nem ma kezdte a pályát, régi bajkeverő, méghozzá a tenyérbemászó fajtából. Az elmúlt decemberben például a Politico hasábjain ilyen ötletet adott az övéinek: „Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket.” (Hinnénk-e, hogy ugyanő a Gyurcsány-ámokfutás évei­ben sok száz milliós megbízást kapott a piros ábrázatú habzóborásztól?)

Hírdetés

Most meg arra buzdítja elvtársait, „meg kell akadályoznunk, hogy Orbán Viktor információs autokráciáját Európa más országaiba, például Olaszországba exportálja”. Krekó szerint a kormányfő annak köszönheti elsöprő választási győzelmeit, hogy az embereivel tölti fel az intézményeket és manipulálja az információkat, uralva ezzel a nyilvános vitákat. Ja, meg az is Orbán bűne, hogy két részre osztotta a nemzetet: hazafias táborra és idegen érdekeket szolgáló hazafiatlanra. Stb.

Persze Krekó fekáliamixert is meg lehet érteni. Valami süket dumát mégiscsak kell nyomni a kétharmados zakók miatt dühöngő szponzoroknak.

Pilhál Gyöegy – www.magyarnemzet.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »