Megint jőnek, üzengetnek

Megint jőnek, üzengetnek

Ilyenkor, május elsején általában a Városligetben szoktunk összegyűlni és együtt emlékezni, ünnepelni, politizálni és hát persze nem maradhat el a sör meg a virsli meg a léggömb” – ezzel a felütéssel kezdte Gyurcsány Ferenc tegnapi videóját, ami végül komoly zavart okozott az ellenzéki pártok körében. Az egykori miniszterelnök újra összefogásra szólította fel az ellenzéket, mert szerinte ez a megoldás, hogy megnyerjék a 2022-es választást és ezzel együtt ismét bejelentkezett az ellenzék vezetőjének pozíciójára, amit láthatóan oly régen szeretne magáénak tudni. 

– ismertette álláspontját a DK elnöke. Gyurcsány szerint „zárójelbe kell tenni” mindazt, ami elválasztja a DK-t és az ellenzéki pártokat. Újra közös listát szorgalmaz és egy ellenzéki jelöltet szeretne látni minden választókerületben.

Az ellenzéki pártok reakciói viszont aligha kecsegtetik túl sok jóval a bukott kormányfőt.

Hírdetés

A Jobbik – Szilágyi György alelnök szerint legalábbis – soha nem volt közös platformon Gyurcsányékkal és a több listás indulás mellé álltak. A miniszterelnök-jelölt kérdésében pedig Szilágyi azt üzente Gyurcsánynak, hogy ne üzengessen. A szocialista Kunhalmi Ágnes nem válaszolt a HírTV kérdéseire.

Az LMP-s Ungár Péter nem az együttműködés technikai feltételeit firtatná, hiszen jelenleg az LMP nem tud együttmüködni a DK-val. Véleménye szerint egy közös programra lenne szükség, de számos vitájuk van a Gyurcsány-párttal. Ennek kapcsán megemlítette a jogi nemzetegyesítést és helytelenítette Gyurcsényék határon túli magyarok elleni politikáját és kiállt a Nemzeti Régiókról szóló petíció mellett is, melynek aláírására buzdított. Másik vitás kérdésként felhozta az Európai Egyesült Államok úgyét, melyet az LMP nem támogat.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint az ellenzék vezetője Gyurcsány Ferenc, aki mögé a teljes ellenzék beállt, a Jobbikot is beleértve. Dúró Dóra szerint a Jobbik, az LMP és a Momentum feladta korábban képviselt álláspontját, amikor kiegyeztek Gyurcsány Ferencékkel.

Újra egymásnak üzengetnek az ellenzéki pártok az összefogás miatt


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »