Megint itt vannak a gonosz idegen betolakodók…

Továbbra is kikötési engedélyre vár a Proactiva Open Arms hajója, amely már egy hete vesztegel a Földközi-tengeren, fedélzetén 121 „menedékkérővel” – közölte csütörtökön Anabel Montes, a spanyol segélyszervezet műveleti vezetője Twitteren közzétett videóüzenetében.

Montes szerint „az idő múlásával egyre nehezebb elmagyarázni” a „kimentett” migránsoknak, miért nem szállhatnak partra. Az Amnesty International nemzetközi segélyszervezet úgy tudja, harminc gyermek és két csecsemő is van a fedélzeten.

Hírdetés

A hajó a dél-olaszországi Lampedusa szigetétől nem messze várakozik. Az olaszországi evangélikus egyházak szövetsége (FCEI) időközben jelezte, készek az embereket befogadni. Luca Maria Negro, az FCEI elnöke a javaslatot egy levélben már megküldte Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek és Matteo Salvini belügyminiszternek. A bevándorlásellenes Liga kormánypárt elnöke, Salvini szerdán azzal fenyegette meg a „segélyszervezetet”, hogy az olasz hatóságok elkobozzák a hajót, ha az ország területi vizeire engedély nélkül belép. Emellett a Proactiva Open Arms súlyos pénzbírságot is kockáztat.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »