Megint bepipult a „Fülöp-szigeteki Hitler”

Megint bepipult a „Fülöp-szigeteki Hitler”

Saját nemzeti bankját és annak vezetőit akarja beperelni a Fülöp-szigeteki elnök. Rodrigo Duterte szerint a jegybank pénzmosás elleni hivatalának nem őutána kellene vizsgálódnia, hanem a drogbárók után.

Ismét bedühödött Rodrigo Duterte. A Fülöp-szigeteki elnök azonban most nem valamelyik globális vezetőt állította a szőnyeg szélére, hanem a saját jegybankját. A központi bank alá tartozó pénzmosásellenes tanács ugyanis szerinte nem támogatja a kormány drogellenes harcát. Sőt a szervezet azzal vádolta meg az elnököt, hogy 4 millió dollárt tart különféle külföldi számlákon. Duterte szerint a tanácsnak inkább a drogbárók után kellene nyomoznia.

Hírdetés

„Mérges vagyok a jegybankra. Tudják, a pénzmosás elleni hatóságnak hatalma van ahhoz, hogy mindent lásson. Azt mondják, hogy 4 millió dollárom van, akkor miért nem nyomoznak utánam? Az összes szemét újság beszámolt róla. Én nem mondom, hogy ez nem igaz. De ha nekem tényleg 4 millióm van, akkor miért nem nyomoznak utánam? A k*rva anyjukat, beperelem őket. Azok a g*cik nem dolgoznak” – füstölgött az elnök.

A jegybank vezetői úgy reagálták Duterte kirohanására, hogy a nemzeti bank nem szolgálja a politikát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »