Megint beleszálltak a Közút egyik munkagépébe – videó

Megint beleszálltak a Közút egyik munkagépébe – videó

A fűnyírási munkák fokozott veszélyt jelentenek, mert a folyamatosan mozgó terelés miatt nem érdemes lezárni jóval korábban a sávot.

Néhány nappal ezelőtt az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán dolgoztak a Magyar Közút munkatársai. Egy, a helyszínen található forgalomfigyelő kamera rögzítette, ahogy egy autós az utolsó pillanatokban próbál az elfogyó sávból besorolni, de nem sikerül neki, ezért nekicsapódott az energiaelnyelő modullal felszerelt teherautónak.

A közútkezelő Instagram-posztjában megjegyzi, a baleset idején száraz, csapadékmentes volt a burkolat, és jók voltak a látási viszonyok is. A munkaterülettől nem túl messze egy, a pálya felett található digitális táblán előre jelezték a sávzárást, valamint az előjelző autók is az előírások szerinti távolságra haladtak a füvet nyíró géptől. Ráadásul a munkát reggel 5 órakor kezdték, elkerülendő a torlódást.

Az alább látható balesetben szerencsére nem sérült meg senki. Az energiaelnyelőt pótolni kell, de a hordozó jármű nem sérült meg. A károkozó hölgy a felelősségét elismerte – teszi hozzá a Magyar Közút.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hírdetés

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Végül azt is megjegyzik, hogy megint többen csak az utolsó pillanatban kerülték ki a gépüket, ezért fontos lenne, hogy mindig megfelelő követési távolságot tartsanak az autósok, hogy lássák mi történik előttük.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »