Megint állni fog a bál, mert Trump egy teljesen észszerű okhoz kötötte a nagy-britanniai bűnözés növekedését

Az amerikai elnök egy pénteki Twitter-bejegyzésében azt írta: szerinte az Egyesült Királyságban "az iszlám terrorizmus terjedése közepette 13 százalékkal nőtt a bűnözés".

“Amerika biztonságát meg kell őriznünk” – tette hozzá Trump.

A bejegyzés várhatóan ismét vitát kavar majd Nagy-Britanniában.

Az amerikai elnök júniusban már nyilvános vitába keveredett London mohamedán polgármesterével, amikor – szintén Twitter-bejegyzésben – vitatta Sadiq Khan reagálását a London Bridge-nél hét halálos és 48 sebesült áldozatot követelő terrortámadásra.

Hírdetés

Akkor a polgármester és több munkáspárti politikus Trump tervezett látogatásának lemondására buzdította a londoni kormányt. Az elnök – a bírálatok özöne nyomán – telefonon egyeztetett Theresa May brit kormányfővel, és a két politikus megállapodott a látogatás elnapolásában.

Donald Trump – bár pontos dátuma még nincs, de – valószínűleg januárban látogat Londonba. A múlt héten kiderült, hogy útja “munkalátogatás” és nem állami vizit lesz, ami azt is jelenti, hogy II. Erzsébet királynő nem fogadja őt.

Az amerikai lapokban megjelent kommentárok szerint az elnököt valószínűleg a One America nevű konzervatív tévécsatorna péntek reggeli híreiben szereplő, a nagy-britanniai bűnözésről szóló riport és adatok késztették a Twitter-bejegyzésre. A televízióban sugárzott hírblokk a brit országos statisztikai hivatal (ONS) legfrissebb bűnügyi statisztikáira hivatkozott.

Az ONS adatai szerint a bűnözés tavaly júniustól idén júniusig 13 százalékkal emelkedett, ám a polkorrekt hivatal nem utalt “radikális iszlám terrorral” összefüggő bűncselekményekre.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »