Megindító gondolatokat posztolt ma Zuzana Čaputová köztársasági elnök

Megindító gondolatokat posztolt ma Zuzana Čaputová köztársasági elnök

A szlovák államfő csütörtökön délelőtt hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait követőivel. Szavai mély együttérzésről tesznek bizonyságot, és több olyan gondolatot, véleményt fogalmazott meg, melyekkel kapcsolatban sokan hasonlóképpen vélekednek az utóbbi napok kormányzati kommunikációját követően.

„A reggeli híreket hallgatva, több újságot is elolvasva azon gondolkodtam, milyen képet kapnak az emberek ezekben a napokban” – kezdte a bejegyzését. Hozzátette, sok egymásnak ellentmondó információt hallott és olvasott. „Sok a megválaszolatlan kérdés. A végső benyomás pedig zavaros, kaotikus” – fogalmazta meg sokak aggodalmát a jelenlegi helyzetről.

Čaputová szerint minden eddiginél nagyobb szükségünk van a megnyugvásra és a biztonságra.

– írta.

Hírdetés

A köztársasági elnök véleménye szerint a következő hetekben sok erőre és elszántságra lesz szükségünk. Kiemelte azt is, hogy a bizonytalanságban és a stresszhelyzetben megtörik az emberek elszántsága a naponta bejelentett, óránként változó újabb tervek miatt.

– vette védelmébe az embereket.

Zuzana Čaputová ezért arra kéri a felelősöket, hogy végre szánjanak erőt és energiát elsősorban arra, ami ma már elkerülhetetlen: a kórházaink felkészítésére, és a növekvő számú betegeink ellátására. „Tartalékainkból és külföldről is biztosítsuk az orvosi személyzetet, keressünk alternatív megoldásokat arra az estre, amikor a betegek száma már meghaladja a kórházaink terhelhetőségét. Oldjuk meg a sürgősségi esetek ellátását a korlátozott működési üzemmód alatt is. Biztosítsunk elegendő egészségügyi segédeszközt, és képezzünk ki elegendő egészségügyi személyzetet a súlyos betegek ellátására” – mutatott rá a legsürgetőbb problémákra.

– zárta megható és egyben nagyon emberi bejegyzését az elnök asszony.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »