Megijedt Sziliéktől a baloldali összeborulás?

Megijedt Sziliéktől a baloldali összeborulás?

Szili Katalin szerint a baloldali összefogás fél a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárttól (KTI) és annak programjától. Ezt a KTI tudatta szerdai közleményében az MTI-vel.

A KTI által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Szili Katalin, a KTI elnöke szerdai sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Pest megyei 1. számú egyéni választókerületben visszalépett Dombai Tamás nem egyeztette lépését a párt elnökségével, sőt, előzetesen nem is tájékoztatta arról a pártot.

Szili Katalin szerint megfélemlítés, vagy „megvásárlás” állhat az ügy hátterében. „Úgy tűnik, az álbaloldali Összefogás számára veszélyessé vált a KTI és programja” – fogalmazott.

Hírdetés

Szili Katalin szerint „a balliberális oldal félti a szavazóit a KTI-től, amely markáns alternatívát képes nyújtani mindazoknak, akik az álbaloldali pártokból kiábrándultak.”

A KTI által felvezetett kampánytémák „lenyúlása után” a párt jelöltjeit igyekeznek megfélemlíteni, vagy válogatott eszközökkel maguk mellé állítani – mondta.

A közlemény szerint a KTI kedden leadta országos listáját a Nemzeti Választási Irodának, így a pártra az egész országban lehet majd szavazni április 6-án. A listát Szili Katalin vezeti, őt Szabó Lajos alelnök és Ivády Gábor, jelenleg függetlenként dolgozó országgyűlési képviselő, Ivád község polgármestere követi.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »